Τετάρτη , 28 Ιουλίου 2021
Αρχική / Πολιτισμός / Μέχρι την Παρασκευή οι δηλώσεις συμμετοχής στο master Class του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Μέχρι την Παρασκευή οι δηλώσεις συμμετοχής στο master Class του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

δηπεθεΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 22 Ιανουαρίου θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στο Master Class που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 29/30/31 Ιανουαρίου  και οργανώνεται από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.  Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την ομάδα [nomáδes artcore] και απευθύνεται σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες και σπουδαστές θεατρικών σχολών. Πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήριο που εξερευνά τις εσωτερικές συγκρούσεις εντός και εκτός σκηνής. Οι ώρες είναι την Παρασκευή 4 ώρες, Σάββατο και Κυριακή 6 ώρες και το κόστος συμμετοχής είναι 50 €. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ. 26 510 25 670 / 26 510 73 233, καθημερινές, ώρες 8:30’ π.μ. έως 2:30’ μ.μ., ή οποιαδήποτε στιγμή στην ηλεκτρονική διεύθυνση diperiftheat@ioannina.gr  Το εργαστήριο θα κατευθυνθεί πάνω σε τρεις άξονες:

  • Ενεργοποίηση του σώματος μέσα από αντίθετες δυνάμεις κίνησης και ακινησίας, δράσης και αδράνειας, λόγου και παύσης.
  • Παρατήρηση και συνειδητοποίηση μέσα από βιωματικές ασκήσεις των προσωπικών επιθυμιών μας και αναγνώριση των αντίθετων σκέψεων και συναισθημάτων που υπάρχουν εντός μας.
  • Ανακάλυψη και δημιουργία της εσωτερικής συναισθηματικής κατάστασης του ήρωα. Πώς δομούνται οι πληροφορίες αυτές; Πώς μας οδηγούν σε σκηνική δράση; Πώς λειτουργεί οργανικά νοητικό, συναισθηματικό και φυσικό σώμα;

Οι συμμετέχοντες θα εξασκηθούν σε πρακτικές και ασκήσεις ώστε να αποκτήσουν εργαλεία ισχυρά για τη δομή και την πορεία κάθε θεατρικού χαρακτήρα.

 

Δείτε Επίσης

«Όνειρο γαϊδουρινό» από το Θέατρο ACTINA στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής»

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και το Θέατρο  ACTINA παρουσιάζουν την Παρασκευή 6 Αυγούστου ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of