Πέμπτη , 19 Μαΐου 2022
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Μεγάλη ανταπόκριση από επιχειρήσεις και πολίτες στην Πανηπειρωτική Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης

Μεγάλη ανταπόκριση από επιχειρήσεις και πολίτες στην Πανηπειρωτική Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης

 

Ολοκληρώθηκε, ενόψει του Πάσχα, η Πανηπειρωτική Εκδήλωση Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην οποία η Περιφέρεια, όλες οι Ιερές  Μητροπόλεις καθώς και όλοι οι Δήμοι της Ηπείρου ένωσαν τις δυνάμεις τους και με συντονισμένες δράσεις πρόσφεραν τη βοήθειά τους στο τεράστιο έργο Αγάπης και υποστήριξης που επιτελείται  από τα Συσσίτια, τα Προνοιακά Ιδρύματα και τα Κοινωνικά Παντοπωλεία στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες καθώς και στους συμπολίτες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Εκτός από τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο Πανηπειρωτικό κάλεσμα αλληλεγγύης, προσφέροντας τρόφιμα και άλλα είδη απευθείας στα σημεία παραλαβής που είχαν ανακοινωθεί, μεγάλη υπήρξε η ανταπόκριση από Βιομηχανικές μονάδες και Εμπορικές Επιχειρήσεις, μεγάλα πολυκαταστήματα και εθελοντικές οργανώσεις, τους οποίους το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης ευχαριστεί θερμά για την ανιδιοτελή προσφορά τους .

Συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Ηπείρου (Π.Ε.Ιωαννίνων) προσφέρθηκαν προϊόντα από την «Πτηνοτροφική Ιωαννίνων Α.Ε. Φραγκούλης», τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ», την Εταιρεία «Αυγά Γεωργιάδη», τους «Μύλους Ιωαννίνων Νεομάρτυς Γεώργιος (Τσομπανίδης)», τη Γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ», τα Super market «OIIa» και «ΑΒ Βασιλόπουλος», καθώς και από τo Εθελοντικό Κίνημα των Paguristas  και το Σύλλογο Υπαλλήλων της Π.Ε. Ιωαννίνων της  Περιφέρειας.

Στην Π.Ε. Άρτας προσφέρθηκαν τρόφιμα από τον «Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας» τα «Κοτόπουλα Ανέζας», το «Κρεοπωλείο Αφοί Γιολδάση» το Σύλλογο Κρεοπωλών Άρτας «Αγία Θεοδώρα» και το Σύλλογο των Υπαλλήλων της Π.Ε. Άρτας.

Τέλος, ο Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Ιωαννίνων προσέφερε ρουχισμό και κλινοσκεπάσματα.

Αντίστοιχες δράσεις πραγματοποιήθηκαν και στις Περιφερειακές Ενότητες Πρέβεζας και Θεσπρωτίας με τις Ιερές Μητροπόλεις Νικοπόλεως και Πρεβέζης καθώς και  Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας να συμμετέχουν δυναμικά και ενεργά στην Πανηπειρωτική εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης .

Παράλληλα με την διάθεση των τροφίμων η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, αρμόδια για τη λειτουργία του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, διέθεσε μεγάλες ποσότητες καινούριων ειδών κλινοσκεπασμάτων, ένδυσης και υπόδησης, καθώς και παιχνίδια για τις ανάγκες των Ιδρυμάτων Παιδικής Προστασίας της Ηπείρου (Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Ιωαννίνων, Οικοτροφείο Δουραχάνης, Κιβωτός του Κόσμου), των Δικαστικών Φυλακών Σταυρακίου Ιωαννίνων, των Ιερών Μητροπόλεων (Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης , Νικοπόλεως και Πρεβέζης), των Κοινωνικών Καταστημάτων  των Δήμων Κόνιτσας και Φιλιατών, των πληγέντων από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στο Νομό Άρτας (στους Δήμους Αρταίων, Κεντρικών Τζουμέρκων και Γεωργίου Καραϊσκάκη), καθώς και σε Ενορίες και Συλλόγους με κοινωνική δράση. Τα ανωτέρω είδη εξασφαλίσθηκαν για την Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Εθελοντισμού κ. Ιωάννη Καραμπίνα με την Πανελλήνια εθελοντική οργάνωση «ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» που εδρεύει στην Αθήνα.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης καθώς και οι  Αντιπεριφερειάρχες όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων και οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Οδυσσέας Πότσης και Ιωάννης Καραμπίνας συγχαίρουν τους Δήμους της Περιφέρειας που συμμετείχαν στην Εκδήλωση Αλληλεγγύης  για την άριστη συνεργασία τους και εξάρουν για μία ακόμη φορά το έργο όλων των Ιερών Μητροπόλεων, που με την δράση τους και την προσφορά τους πρωτοστατούν στην υποστήριξη των Ιδρυμάτων και των συμπολιτών που αντιμετωπίζουν οικονομική αδυναμία.

 

 

 

Δείτε Επίσης

Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Περιβλέπτου Παντανάσσης (Στούπαινας)

Ανακοινώνεται ότι την Δευτέρα, 16 Μαΐου και ώρα 8:30 το βράδυ, θα τελεσθεί Αγρυπνία στην Ιερά Μονή ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments