Τρίτη , 21 Μαΐου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Μελέτες για έργα Ενεργειακής Αναβάθμισης σε σχολικά κτίρια του Δήμου Ζίτσας και νέα έργα ύδρευσης ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο

Μελέτες για έργα Ενεργειακής Αναβάθμισης σε σχολικά κτίρια του Δήμου Ζίτσας και νέα έργα ύδρευσης ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο

Τη μελέτη και την υποβολή πρότασης ένταξης και χρηματοδότησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΉΠΕΙΡΟΣ», έργων που αφορούν την ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων του Δήμου Ζίτσας ενέκρινε μεταξύ άλλων, το Δημοτικό Συμβούλιο στη διάρκεια της συνεδρίασής του το βράδυ της Τετάρτης (03/07/2019).

Ειδικότερα, το Σώμα ενέκρινε την υποβολή πρότασης ένταξης & χρηματοδότησης πράξης με τίτλο «Ενεργειακή Αναβάθμιση Σχολικών Κτιρίων Δήμου Ζίτσας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΉΠΕΙΡΟΣ», για τον Άξονα Προτεραιότητας 2: «Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη», με τίτλο: «Αναβάθμιση Κτιρίων και Βελτίωση της Ενεργειακής Απόδοσης σε Δημόσια Κτίρια» καθώς και τη μελέτη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος του Δήμου συνολικού προϋπολογισμού 1.355.000 ευρώ που αφορά στην αναβάθμιση και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης επτά (7) σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου.

Με αφορμή τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος τονίζει, « Η Δημοτική Αρχή έχοντας ως προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος με την υλοποίηση έργων που έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη  για την τοπική κοινωνία και τους δημότες  αξιοποιεί εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα. Αυτή τη φορά προωθούμε έργα για να θωρακίσουμε τα σχολικά μας κτίρια και να μειώσουμε αισθητά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Δήμου, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την ποιότητα των συνθηκών διδασκαλίας και την καθημερινότητα μαθητών και εκπαιδευτικών».     

Σύμφωνα με τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, οι παρεμβάσεις που προβλέπονται θα γίνουν στα κτίρια των  Δημοτικών Σχολείων Ροδοτοπίου, Ζίτσας, Βουνοπλαγιάς, Ελεούσας και των  Γυμνασίου και Λυκείου Ελεούσας και έχουν ως στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες, τη βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς των κτιρίων αλλά και την επίτευξη καλύτερων συνθηκών διαβίωσης. Συγκεκριμένα, στις παρεμβάσεις περιλαμβάνονται εργασίες:

  • Αντικατάστασης των υαλοστασίων με νέα, κουφώματα με θερμοδιακοπή και διπλό υαλοπίνακα με διάκενο τουλάχιστον 12mm και ειδική ανακλαστική μεμβράνη,
  • Τοποθέτησης θερμομόνωσης κτιριακού κελύφους (οροφών/στεγών και τοιχοποιών) με ειδικά για τον σκοπό υλικά,
  • Αντικατάστασης λεβήτων & εγκατάστασης ειδικών αυτοματισμών για τα συστήματα θέρμανσης,
  • Αντικατάστασης των υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων με νέα τα οποία φέρουν λαμπτήρες LED υψηλής απόδοσης,
  • Εγκατάστασης αντλιών θερμότητας για κλιματισμό χώρων στο γυμναστήριο αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 1ου δημοτικού Σχολείου.

ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗ Δ.Ε. ΜΟΛΟΣΣΩΝ

Η Δημοτική Αρχή Ζίτσας στην προσπάθειά της να καλύψει πλήρως τις ανάγκες ύδρευσης όλων των τοπικών κοινοτήτων της Δ.Ε. Μολοσσών αφού προχώρησε στη δρομολόγηση, μέσω του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι»,   έργων ύδρευσης 3,6 εκατ. ευρώ  που  ήδη κατασκευάζονται έφερε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο την έγκριση μελέτης  για την κατασκευή εξωτερικού δικτύου που αφορά τις Κοινότητες Κουρνόραχης, Γρανιτσοπούλας, Εκκλησοχωρίου, Βρυσούλας, Φωτεινού, και Ριζού.

Η μελέτη που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο συνολικού προϋπολογισμού 2.455.000 ευρώ, αφορά την κατασκευή νέας ρυθμιστικής δεξαμενής, νέου αντλιοστασίου και εξωτερικών δικτύων τροφοδοσίας υφιστάμενων δεξαμενών.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments