Κυριακή , 14 Αυγούστου 2022
Αρχική / Επικαιρότητα / Μετά την εξασθένιση ανέμων η ρυμούλκηση του «Βιτσέντζος Κορνάρος»

Μετά την εξασθένιση ανέμων η ρυμούλκηση του «Βιτσέντζος Κορνάρος»

Στην περιοχή που βρίσκεται επικρατούν ισχυροί άνεμοι 7 με 8 μποφόρ

kornaros

Μετά την εξασθένηση των ανέμων αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επιχείρηση ρυμούλκησης του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος», που έχει προσαράξει από χθες βράδυ με 227 επιβάτες σε αμμώδη περιοχή κοντά στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του, ενώ στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι 7 με 8 μποφόρ.

Το ρυμουλκό που είχε αναχωρήσει από τη Μύκονο με προορισμό το σημείο όπου βρίσκεται το «Βιτσέντζος Κορνάρος», λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ, αναγκάστηκε να κατευθυνθεί στην Αστυπάλαια.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Πλοίαρχο για την άμεση ενημέρωση της κατάστασης του πλοίου, του πληρώματος και των επιβατών.

Επίσης, έχουν δοθεί ειδικές οδηγίες για την παροχή σίτισης και ενδιαίτησης των επιβατών.

Ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, προσγειώθηκε σήμερα στην Κάσο, μεταφέροντας από τη Ρόδο, κλιμάκιο αποτελούμενο από Επιθεωρητή του αρμόδιου κλιμακίου Επιθεώρησης, Επιθεωρητή του παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα, καθώς και δύο δύτες με εξοπλισμό, προκειμένου να διενεργήσουν έλεγχο κατάστασης του πλοίου και των υφάλων του.

Κατά δήλωση του πλοιάρχου, έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα σύμφωνα με τους Κανόνες Ασφαλείας, ενώ παράλληλα από το πλήρωμα διενεργούνται συνεχώς έλεγχοι για τη διαπίστωση της ασφάλειας του πλοίου και των επιβατών.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

«Εν Νικοπόλει Άκτια 2022» , στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου

Πιστοί στο ραντεβού που δίνουν είναι και φέτος οι διοργανωτές  των «ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ  ΑΚΤΙΑ » ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments