Κυριακή , 19 Μαΐου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Με επιτυχία η εσπερίδα «Κήποι Κουζίνας»

Με επιτυχία η εσπερίδα «Κήποι Κουζίνας»

 

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εσπερίδα με θέμα «Κήποι κουζίνας», την οποία διοργάνωσαν το απόγευμα της Δευτέρας στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών και το ΤΕΙ Ηπείρου.

Κατά τη διάρκεια της εσπερίδας την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, υπήρξαν εισηγήσεις για τον «σχεδιασμό λαχανόκηπου», τα «άγρια χόρτα στον κήπο», τα «φρέσκα βότανα στην κουζίνα», τα «μανιτάρια στον κήπο», την «βιολογική καταπολέμηση εχθρών», την «αποτελεσματική άρδευση του κήπου και την αξιοποίηση βροχής» και την «οικιακή κομποστοποίηση».

Εκ μέρους του Δημάρχου Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα ενόψει του κοινού συνεδρίου ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ, χαιρετισμό απηύθυνε η αντιδήμαρχος, Βάσω Μέγα, που είχε και την συνολικότερη οργανωτική επίβλεψη της εκδήλωσης.

«Είναι μια εκδήλωση που θέλαμε να πραγματοποιήσουμε γιατί υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον από τους δημότες μας κι αυτό αποδεικνύεται και από τη συμμετοχή. Θέλω να ευχαριστήσω τόσο την Περιφέρεια Ηπείρου όσο και το ΤΕΙ Ηπείρου για την θετική τους ανταπόκριση και να τονίσω πως η σημερινή εσπερίδα πρέπει να αποτελέσει την αρχή για ακόμα μεγαλύτερη συνεργασία των τριών φορέων», είπε μεταξύ άλλων.

Την περιφέρεια Ηπείρου εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης υπεύθυνος για αγροτικά θέματα, Κωνσταντίνος Ντέτσικας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου, Αναστάσιος Τσίνας ο οποίος στάθηκε στη σημασία της εκδήλωσης, ευχαριστώντας το Δήμο Ιωαννιτών για την πρωτοβουλία που έλαβε και την πρόσκληση που απηύθυνε στο ΤΕΙ ώστε να τη συνδιοργανώσουν.

Τέλος την εκδήλωση χαιρέτισε και ο πρόεδρος του ΓΑΣ Ιωαννίνων, Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να προμηθευτούν δωρεάν σπόρους από αρωματικά, φυτά, λουλούδια και βότανα.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments