Κυριακή , 11 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Με επιτυχία η ημερίδα για την αξιοποίηση των προϊόντων της Άρτας μέσα από την ανάπτυξη της οικοτεχνίας

Με επιτυχία η ημερίδα για την αξιοποίηση των προϊόντων της Άρτας μέσα από την ανάπτυξη της οικοτεχνίας

oikotexnia photo 1Από:Γιώργος Γκόντζος–Οι προοπτικές της οικοτεχνίας και της αξιοποίησης των τοπικών προϊόντων αναλύθηκαν το απόγευμα της Κυριακής σε ειδική ημερίδα που διοργάνωσαν ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Άρτας και το Επιμελητήριο Άρτας.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τέως καθηγητής του ΑΠΘ Αθανάσιος Τσαυτάρης με θέμα «Ο πολιτισμός και η παράδοση  για την στρατηγική ανάπτυξης τοπικών προϊόντων», ο δημοσιογράφος και πρώην τεχνικός σύμβουλος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτιών Δημήτρης Μιχαηλίδης με θέμα τα τοπικά προϊόντα και την τοπική ανάπτυξη, ο οικοτέχνης-αγρότης Λεωνίδας Ραβανός, που εξήγησε τα βήματα αδειοδότησης για το Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Οικοτεχνίας, ενώ η κτηνοτρόφος Μάγδα Κοντογιάννη παρουσίασε την εφαρμογή της οικοτεχνίας στην τυροκόμηση.

«Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο, ότι τα προϊόντα της Άρτας είναι άριστης ποιότητας και δεν έχουν σε τίποτε να ζηλέψουν προϊόντα άλλων περιοχών» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. Και συνέχισε: «Ως Δήμος Αρταίων πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει και μπορούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους της παραγωγής, αλλά και όσους ανέργους θέλουν να καταπιαστούν με τη γη. Πρέπει και μπορούμε να τους δώσουμε τις ευκαιρίες για διέξοδο από μια πολύ δύσκολη και δυσοίωνη καθημερινότητα. Σε αυτό το πλαίσιο κινούμαστε όλο αυτό το διάστημα με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και ενέργειες, όπως είναι η δημιουργία της άτυπης ομάδας παραγωγών υπαίθρου, η οποία αγκαλιάστηκε από τους αγρότες, η απόφαση για δημιουργία εκθετηρίου τοπικών προϊόντων στα Ψαροπλιά, η παρουσία του Δήμου μας σε εκθέσεις, όπως πρόσφατα η «Ελλάδος Γεύση» στην Αθήνα, όπου προβάλλονται με επιτυχία τα προϊόντα της περιοχής μας, η διοργάνωση της δικής μας Πανελλαδικής Έκθεσης, που φέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε ό, τι αφορά την επισκεψιμότητα και βέβαια η Γιορτή Πορτοκαλιού-Μανταρινιού-Ακτινιδίου και Ελιάς, που κάθε χρόνο μεγαλώνει όλο και περισσότερο σε εύρος και θεματολογία και συμβάλλει τόσο στην προβολή της παραγωγής μας, όσο και στην γνωριμία του κοινού σε όλη τη χώρα με τα προϊόντα μας και τη διατροφικής τους αξία».

Το «παρών» στην ημερίδα έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, Δημοτικοί Σύμβουλοι Αρταίων και Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ηπείρου, Πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Αρταίων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου, εκπρόσωποι φορέων και επαγγελματίες του πρωτογενή τομέα.

 

 

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments