Τρίτη , 19 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Δ. Χατζής η Ημερίδα «Περίπατοι-Δράσεις αφιερωμένες στο έτος Αριστοτέλη»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Δ. Χατζής η Ημερίδα «Περίπατοι-Δράσεις αφιερωμένες στο έτος Αριστοτέλη»

DSC_600205-DSC_2661DSC_6026DSC_6029DSC_6057DSC_6086Από:Γιώργος  Γκόντζος–

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Δ. Χατζής η Ημερίδα «Περίπατοι-Δράσεις αφιερωμένες στο έτος Αριστοτέλη» από το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής, που επιχείρησε να φέρει το ευρύτερο κοινό της πόλης μας σε επαφή με το έργο του Αριστοτέλη, με αφορμή τον εορτασμό του 2016 ως επετειακού έτους Αριστοτέλη.

Οι εισηγητές και οι εισαγωγικές ομιλίες ανέδειξαν την πολύπλευρη συμβολή της σημαντικής αυτής προσωπικότητας της αρχαίας ελληνικής επιστήμης και διανόησης, προσεγγίζοντας πλευρές του αριστοτελικού έργου που αφορούσαν στη φυσική και την κοσμολογία, τη χημεία, τη λογική, την ηθική και τη ρητορική, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο οι φιλοσοφικές θέσεις του Αριστοτέλη έχουν επηρεάσει πολύπλευρα την τέχνη και την αισθητική.

Η επιστημονική και οργανωτική επιτροπή θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τη Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, υπό την αιγίδα των οποίων πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, και προσωπικά την Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου κα Αγγελική Φωτεινού, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων κ. Μιχάλη Ράπτη και τον καθηγητή φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Πρόεδρο του Επιστημονικού Εποπτικού Συμβουλίου του Σχολείου κ. Κωνσταντίνο Πέτσιο για τη συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Το υλικό της ημερίδας «Περίπατοι» θα είναι σύντομα διαθέσιμο διαδικτυακά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: httpsss://peripatoi2016.weebly.com/

Η επιστημονική και οργανωτική επιτροπή

 

Βασίλειος Κρανάς, δρ Βιολογίας, Διευθυντής του Π.Γ.Ζ.Σ.

Άννα Μπουκουβάλα, δρ φιλοσοφίας, Μέλος του Επιστημονικού Εποπτικού Συμβουλίου του Π.Γ.Ζ.Σ.

Ιωάννα Νείλα, δρ. Βιολογίας, Μέλος του Επιστημονικού Εποπτικού Συμβουλίου του Π.Γ.Ζ.Σ.

Ιωάννης Ζωγάκης, εικαστικός, Π.Γ.Ζ.Σ.

Ευτυχία Ράπτη, Msc Πληροφορικής, Π.Γ.Ζ.Σ.

 

 

 

Δείτε Επίσης

Αναπροσαρμογή των ημερομηνιών για τις εκδηλώσεις του Μουσικού Φεστιβάλ «Και όλα τ’ αλλάζει το φεγγάρι»

Λόγω ενός τεχνικού προβλήματος το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών ανακοινώνει μια αλλαγή στο πρόγραμμα ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of