Παρασκευή , 30 Ιουλίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Με κάλαντα και ευχές το «κατευόδιο» της χρονιάς στο Δημαρχείο Ιωαννίνων

Με κάλαντα και ευχές το «κατευόδιο» της χρονιάς στο Δημαρχείο Ιωαννίνων

albatrosπαιδιαστρατόςσυλλογος ποντίωνΑπό:Γιώργος Γκόντζος

 Το καλύτερο «κατευόδιο»  για τη χρονιά που φεύγει ήταν σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Ιωαννίνων, τα κάλαντα και οι ευχές των παιδιών. Από νωρίς το πρωί ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και το προσωπικό, τα … «άκουσαν» από δεκάδες μικρά παιδιά, μπάντες και συλλόγους που έψαλαν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς.

Νωρίς το πρωί ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το εργοτάξιο και υπηρεσίες του Δήμου για να ανταλλάξει ευχές με το προσωπικό του Δήμου. Όπως τόνισε ευχόμενος «καλή χρονιά» στους εργαζόμενους, «η Δημοτική Αρχή και το προσωπικό του Δήμου, είμαστε συνεργάτες σε μια κοινή «αποστολή»: να εργαζόμαστε και να λειτουργούμε για να εξυπηρετήσουμε το δημότη, για να βελτιώσουμε – όπου μπορούμε- την καθημερινότητα του, τη ζωή του». Ζήτησε απ’ όλους «να εντείνουμε την καθημερινή μας προσπάθεια και τη νέα χρονιά, δίνοντας ο καθένας τον καλύτερο του εαυτό για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των δημοτών μας».

Η μέρα από νωρίς το πρωί στο Δημαρχείο, ήταν «γεμάτη» από κάλαντα και ευχές.

Τα κάλαντα του Πόντου τραγούδησαν και χόρεψαν νέα παιδιά από την Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου. Η μπάντα της 8ης Μεραρχίας έπαιξε πρωτοχρονιάτικους σκοπούς, ενώ λίγο αργότερα τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα ακούστηκαν στο Δημαρχείο και από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ιωαννιτών και από τους μικρούς κολυμβητές και τους προπονητές του Αθλητικού Συλλόγου ALBATROS.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι παρέες των μικρών παιδιών εναλλάσσονταν στο Δημαρχείο, μεταδίδοντας τη χαρά τους με τις γλυκές ευχές τους.

Αύριο, πρώτη μέρα του χρόνου, και ώρα 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα δοθεί η καθιερωμένη δεξίωση για την υποδοχή του νέου έτους. Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, θα υποδεχθεί τους συνδημότες και τους εκπροσώπους αρχών και φορέων  και θα ανταλλάξουν ευχές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Ο Δήμος Ζαγορίου διαμαρτύρεται προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και το Υπουργείο Παιδείας για το κλείσιμο της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς

Με την υπ. αρ. 36/2021 απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζαγορίου αποφάσισε ομόφωνα ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of