Κυριακή , 17 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / Με Λεωνίδα Καβάκο και Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, αλλά και δυο κορυφαίες παραστάσεις συνεχίζει το Πνευματικό Κέντρο

Με Λεωνίδα Καβάκο και Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, αλλά και δυο κορυφαίες παραστάσεις συνεχίζει το Πνευματικό Κέντρο

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πνευματικού Κέντρου με θέμα την συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με Σολίστ και υπό τη Διεύθυνση του Λεωνίδα Καβάκου.

Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Κωνσταντίνος Γκόγκος, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Με τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις ξεκινά η περίοδος της Σαρακοστής στο Πνευματικό Κέντρο

Μια σπουδαία συναυλία και δύο σημαντικές θεατρικές παραστάσεις.

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών συνεχίζοντας την εξαιρετική συνεργασία του με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, φιλοξενεί και πάλι τον διεθνούς ακτινοβολίας Έλληνα μουσικό Λεωνίδα Καβάκο στα Ιωάννινα την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, 8:30 μμ

Να θυμίσουμε εδώ ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 3 χρόνια που ο Λεωνίδας Καβάκος επισκέπτεται το Πνευματικό Κέντρο, ενώ είναι η τρίτη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Όπως έχουμε πει στόχος μας είναι η οικοδόμηση στενών και ουσιαστικών σχέσεων με κορυφαίους καλλιτέχνες και καλλιτεχνικά σχήματα, ώστε να υπάρχει ένα διαχρονικό πολιτιστικό αποτέλεσμα για τους Γιαννιώτες.

Ταυτόχρονα, με τη συστηματική μας δουλειά τα τελευταία χρόνια, το Πνευματικό Κέντρο έχει αποκτήσει Πανελλήνιο κύρος και απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης για την αρτιότητα εγκαταστάσεων και μηχανισμού παραγωγής εκδηλώσεων.

Αύριο, Τετάρτη 13 Μαρτίου, λοιπόν, υποδεχόμαστε τον Λεωνίδα Καβάκο με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε μια συναυλία που είναι ήδη sold out, στο πλαίσιο της δράσης τους: «Προσφορά Μουσικής & Μουσική Προσφορά»

Οι εμφανίσεις του Λεωνίδα Καβάκου, παγκοσμίως, αποτελούν κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός.

Στην Ελλάδα, δίπλα στην προσδοκία, μπαίνει η τονωτική, ιδιαίτερα σε δύσκολους καιρούς, υπερηφάνεια.

Το ενδιαφέρον των Ιωαννιτών, των παλιών και νέων φίλων της συμφωνικής μουσικής, οξυμένο. Γιατί ο διεθνούς ακτινοβολίας Έλληνας μουσικός, χτίζει ένα μύθο σε κάθε του εμφάνιση.

Ως αρχιμουσικός, αλλά και ως σολίστ, δημιουργεί αυτήν τη μυστηριώδη, άρρητη, διαρκώς αμφίδρομη και ειλικρινή επικοινωνία του κοινού αλλά και των μουσικών, μεταξύ τους και με την υψηλή Τέχνη.

Για μια ακόμα φορά ο Λεωνίδας Καβάκος συμπράττει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών αφιλοκερδώς, παραχωρώντας την αμοιβή του υπέρ των μεγάλων αναγκών της Ορχήστρας, με τα έσοδα των συναυλιών να δίνονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς και συγκεκριμένα, σε δομές του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.  και της Ε.Λ.Ε.Π.Α.Π.

Η βραδιά ξεκινά με το, κατά γενική ομολογία πιο δημοφιλές Κοντσέρτο για βιολί του Μότσαρτ, το ευρηματικό και “πολύχρωμο” Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα αρ.3 σε σολ μείζονα, Κ.216,

Συνεχίζει με τη μεγαλειώδη Συμφωνία αρ.31 σε ρε μείζονα «του Παρισιού», K. 297 – έργο ταυτόσημο με τη μετάβαση του Μότσαρτ στην ωριμότητα.

Η συναυλία και ολοκληρώνεται με τη θριαμβευτική αποθέωση της ζωής και της ύπαρξης στην Έβδομη Συμφωνία του Μπετόβεν», κατέληξε ο κ. Γκόγκος

Στη συνέχεια ο κ. Γκόγκος αναφέρθηκε στις δυο θεατρικές παραστάσεις που παρουσιάζονται την εβδομάδα αυτή από το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών

«Συνεχίζουμε με την θεατρική παράσταση «Ο Φεγγίτης» με πρωταγωνιστή έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους ηθοποιούς και δασκάλους του θεάτρου, τον Δημήτρη Καταλειφό.

Πρόκειται για το πολυβραβευμένο έργο «Φεγγίτης» (Skylight) του Βρετανού θεατρικού συγγραφέα, σεναριογράφου και σκηνοθέτη Sir David Hare, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, μετάφραση Μιρέλλας Παπαοικονόμου και  με πρωταγωνιστές τον Δημήτρη Καταλειφό και τη Λουκία Μιχαλοπούλου, ενώ τη μουσική σύνθεση υπογράφει ο Μίνως Μάτσας
Η παράσταση παρουσιάζεται στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας», την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ.

Τέλος μια ακόμα σπουδαία παράσταση φιλοξενούμε στον Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» αμέσως μετά, σε συνεργασία με το Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Είναι η παράσταση «Χοηφόροι», του Αισχύλου, που γνώρισε τεράστια επιτυχία στο Θέατρο Νέου Κόσμου, παρουσιάζεται σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, στα Ιωάννινα μόνο για 2 ημέρες.

Πρόκειται για μια από τις λιγότερο προβεβλημένες τραγωδίες του Αισχύλου και τη δεύτερη κατά σειρά τραγωδία του Αισχύλου στην τριλογία, Ορέστεια.

Η ομάδα Terre de Semis, μετά από τις επιτυχημένες παραστάσεις, Μεγάλοι Δρόμοι, Ο κύριος του Τζακ, Το κορίτσι του Λύκου και Monaksxá (a lonely planet), αυτή τη φορά έρχεται αντιμέτωπη με τον πυρήνα και την αφετηρία του Θεάτρου και της έννοιας του Χορού.

Η παράσταση παρουσιάζεται το Σάββατο 16 και την Κυριακή, 17 Μαρτίου στις 9 μμ

στον Πολυχώρο «Δημ Χατζής», κατάληξε ο κ. Γκόγκος.

 

 

Δείτε Επίσης

Ενημέρωση για πανδημία, απορρίμματα και σχολεία του Δημάρχου Μ. Ελισάφ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η πορεία της πανδημίας στην περιοχή των Ιωαννίνων, οι εξελίξεις στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων και ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of