Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνεδρίαση της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές

Συνεδρίαση της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές

Σε ανακοίνωση της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται τα εξής:

ΣΤΟΧΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Την Παρασκευή 8-3-2019 πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα η συνεδρίαση της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ, με μοναδικό θέμα την προετοιμασία του κόμματος για τις ευρωεκλογές. Η συνεδρίαση που έγινε με τη παρουσία του σ. Τάσου Πολιτίδη εκ μέρους του οργανωτικού γραφείου, ασχολήθηκε τόσο με τις προτάσεις της ΠΣΕ για το ευρωψηφοδέλτιο, όσο και με τα κρίσιμα προτάγματα των επικείμενων ευρωεκλογών στις 26 Μάη 2019.

Στη συνεδρίαση της ΠΣΕ τονίσθηκε ότι οι δυνάμεις του κόμματος οφείλουν να απευθυνθούν σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, καλώντας σε συσπείρωση για μια Ευρώπη  που πρέπει να αναδομηθεί στη βάση των ιδρυτικών της αξιών όπως:ο σεβασμός στη δημοκρατία, η προστασία της εργασίας, η καταπολέμηση της ακραίας φτώχειας και της ανεργίας, η προστασία και η διεύρυνση των πολιτικών, κοινωνικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών, το καθήκον της άμεσης και ουσιαστικής απάντησης στα μεγάλα ερωτήματα που θέτει η κλιματική αλλαγή.

Ταυτόχρονα οι δυνάμεις του κόμματος οφείλουν να προβάλλουν το αντιπαράδειγμμα της χώρας μας, που παρά το ασφυκτικό πλαίσιο, καταφέρνει σε μια δύσκολη Ευρωπαϊκή πραγματικότητα και ιδιαίτερα μετά την έξοδο από τα μνημόνια να προχωρά σε θετικές πρωτοβουλίες και στο επίπεδο των εργασιακών δικαιωμάτων, και στο επίπεδο της διεύρυνσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στη διεύρυνση των δημοκρατικών θεσμών.

Στις επόμενες ευρωεκλογές στις 26 Μάη του 2019 ο στόχος μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις Ευρωεκλογές στην Ήπειρο και στην Ελλάδα.

Έτσι θα μπει φρένο την άνοδο της ακροδεξιάς και στην παλινόρθωση μιας εκδικητικής και ρεβανσιστικής Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη

Έτσι θα συμβάλλουμε να ανοίξει ένας διαφορετικός δρόμος για την Ευρώπη, ένας δρόμος επαναφοράς στις ιδρυτικές της αξίες της αλληλεγγύης , της ειρήνης , των δικαιωμάτων.

Έτσι θα συμβάλλουμε ώστε να συνεχισθούν οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της κοινωνική πλειοψηφίας.

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments