Παρασκευή , 5 Ιουλίου 2024
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / ΜΕ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 1.949.105 ΕΥΡΩ- Εγκρίθηκε η κατασκευή νέου Νηπιαγωγείου στο Δήμο Ιωαννιτών

ΜΕ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 1.949.105 ΕΥΡΩ- Εγκρίθηκε η κατασκευή νέου Νηπιαγωγείου στο Δήμο Ιωαννιτών

stratiotikoi-fournoi-1021x576Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Στο ΕΣΠΑ και ειδικότερα στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» και στον άξονα προτεραιότητας «Ενίσχυση υποδομών εκπαίδευσης, υγείας και πρόνοιας» εντάχθηκε η κατασκευή νέου Νηπιαγωγείου στο Δήμο Ιωαννιτών, δυναμικότητας 50 νηπίων, στο οικόπεδο των «πρώην στρατιωτικών αρτοποιείων Ιωαννίνων».

Το νέο έργο αφορά την ανέγερση κτιρίου επιφάνειας 654,84 μ2, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου επιφάνειας 367,14 μ2, καθώς και την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για την πλήρη λειτουργία του νηπιαγωγείου.

Το κτιριολογικό πρόγραμμα του νηπιαγωγείου θα αναπτυχθεί στο ισόγειο σε μια ενιαία στάθμη σε όλο το εσωτερικό αλλά και μεταξύ εσωτερικών χώρων και εσωτερικών αυλών και διακρίνεται σε: δυο κύριες αίθουσες, αίθουσα ανάπαυσης, χώρος υποδοχής γονέων και νηπίων, γραφείο νηπιαγωγών, W.C. ενηλίκων, W.C. ΑΜΕΑ, χώρος τραπεζαρίας με μικρό τμήμα κουζίνας, αίθουσα πολλαπλών δραστηριοτήτων. Στον 1ο όροφο οδηγούμαστε μέσω ενός κατακόρυφου, κυκλικής κάτοψης και μεγάλης διαμέτρου κλιμακοστασίου με ανεξάρτητη είσοδο στο πίσω μέρος του υπόστεγου χώρου του κτιρίου και περιλαμβάνονται σε αυτόν οι βοηθητικές χρήσεις του κτιρίου, ήτοι: αποθήκη, χώρος μηχανολογικών εγκαταστάσεων, λεβητοστασίου κ.λ.π.

Διασφαλίστηκε τόσο η ελεύθερη και ανεμπόδιστη προσβασιμότητα σε όλους τους κύριους χώρους του κτιρίου – περιβάλλοντος χώρου, όσο και ο τρόπος διαφυγής ατόμων με αναπηρία ή/και εμποδιζόμενων ατόμων, συμπεριλαμβανομένων χρηστών αναπηρικών αμαξιδίων, από το κτίριο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Τα αναμενόμενα οφέλη από την υλοποίηση της κατασκευή του νηπιαγωγείου αφορούν τον ευρύτερο πληθυσμό της πόλης των Ιωαννίνων, καθώς θα  υπάρξει αποσυμφόρηση των υπόλοιπων Νηπιαγωγείων στο κέντρο της πόλης.

Μετά τη θετική εξέλιξη αυτή ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Θανάσης Μανταλόβας έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Καλωσορίζουμε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με την έγκριση της χρηματοδότησης ενός νέου νηπιαγωγείου στο οικόπεδο των «πρώην στρατιωτικών αρτοποιείων Ιωαννίνων», μιας αναγκαίας σχολικής μονάδας στην περιοχή, που θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει τις ανάγκες 50 νηπίων.

Μεθοδικά και κυρίως αποτελεσματικά ολοκληρώσαμε τη διαδικασία παραχώρησης του οικοπέδου στο Δήμο Ιωαννιτών από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) και μελετήσαμε την κατασκευή ενός πρότυπου νηπιαγωγείου, ώστε να ανταποκριθούμε σε πάγια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας.

Η προσπάθεια μας για την προσέλκυση πόρων του ΕΣΠΑ που επιλύουν σημαντικά κοινωνικά και αναπτυξιακά προβλήματα θα συνεχιστεί αμείωτη το επόμενο διάστημα».

Από τη μεριά του ο αντιδήμαρχος έργων, Γιάννης Λιόντος τόνισε: «Είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι για την έγκριση της χρηματοδότησης του νέου νηπιαγωγείου. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής όλων των δημοτών. Ένα τέτοιο είναι και η ανέγερση ενός νέου νηπιαγωγείου που θα πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές αποτελώντας ουσιαστικά πρότυπο. Μιλάμε για ένα κτίριο υψηλής ενεργειακής απόδοσης για το οποίο θα χρησιμοποιηθούν καινοτόμα υλικά ώστε το αποτέλεσμα να είναι αισθητικά και λειτουργικά άψογο. Με την ίδια μεθοδικότητα και επιμονή θα είμαστε σε θέση το επόμενο διάστημα να ανακοινώσουμε κι άλλα σημαντικά έργα για ολόκληρο το Δήμο».

Δείτε Επίσης

Τριήμερο δράσεων Αστρονομίας στα Ιωάννινα 11-13 Απριλίου 2024

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών και Δραστηριότητες για το ευρύ κοινό Ηράκλειο Κρήτης, 1η Απριλίου 2024. Το Ινστιτούτο ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x