Πέμπτη , 7 Ιουλίου 2022
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / “Μηνύματα” από τον Ν.Κουρλιούρο και την Ε. Μάνθα από την συμμετοχή τους στον 13ο Διάπλου Αμβρακικού-Επιτυχημένο το αθλητικό διήμερο στην Κορωνησία

“Μηνύματα” από τον Ν.Κουρλιούρο και την Ε. Μάνθα από την συμμετοχή τους στον 13ο Διάπλου Αμβρακικού-Επιτυχημένο το αθλητικό διήμερο στην Κορωνησία

7Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])– Τα μηνύματά τους και για την συγκεκριμένη αθλητική δραστηριότητα αλλά και ευρύτερα για την προστασία του Αμβρακικού έδωσαν η νικήτρια από τις γυναίκες ,η Ελίνα Μάνθα,και ο νικητής από τους άνδρες ,ο Νίκος Κουρλιούρος  ,στον 13ο Κολυμβητικό Διάπλου Αμβρακικού,μιλώντας στην εκπομπή «ό,τι πεις εσύ» (Γιώργος Γκόντζος) στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων .Η Ελίνα Μάνθα σημείωσε πως η συμμετοχή της ήταν «χρέος απέναντι στον Αμβρακικό»,και πρόσθεσε πως το μήνυμα είναι ο «σεβασμός συνολικά απέναντι στο οικοσύστημα του Αμβρακικού.» Η ίδια, που κατάγεται από την Άρτα,συμμετείχε για έβδομη χρονιά στον Διάπλου του Αμβρακικού και εκτίμησε πως «κάθε χρόνο βλέπουμε τα νερά να είναι καλύτερα» διατυπώνοντας  πάντως την άποψη πως «ο Αμβρακικός χρήζει περισσότερης προστασίας».Ο Νίκος Κουρλιούρος,που ήταν και  ο γενικός νικητής διανύοντας την απόσταση  των 11 χιλιμέτρων σε 2’43”, συμμετείχε για πρώτη φορά  σ΄αυτή την αθλητική διοργάνωση, υπογράμμισε πως «οποιοσδήποτε έχει ασχοληθεί  έστω και ελάχιστα με την κολύμβηση μπορεί να «σπάσει» τα τοιχία της πισίνας και να αρχίσει να κολυμβά σε αγώνες της ανοικτής θάλασσας».Χαρακτήρισε την εμπειρία από  τον αγώνα «συναρπαστική»,σημείωσε πως «μας βοηθά να γνωρίσουμε νέα μέρη,βοηθά στην κοινωνικοποίηση»,και πρόσθεσε πως τοπικοί φορείς έχουν περιθώριο να αγκαλιάσουν περισσότερο τέτοιες εκδηλώσεις που μπορούν να αποτελέσουν ένα ακόμη φάρο για να προσκαλέσουν κόσμο και να τονωθεί ο τουρισμός.       Ακούστε τις δύο συνεντεύξεις και διαβάστε περισσότερα στοιχεία και για τον 13ο Διάπλου Αμβρακικού αλλά και για το αθλητικό διήμερο στην Κορωνησία που διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων

Με επιτυχία και με ρεκόρ χρόνου συνοδεύτηκε ο 13ος Κολυμβητικός Διάπλους Αμβρακικού, που πραγματοποιήθηκε  από το Δήμο Αρταίων στην Κορωνησία. Νικητής του αγώνα ήταν ο Νίκος Κουρλιούρος από την Αθήνα, ο οποίος κάλυψε τα 11 χιλιόμετρα της διαδρομής από την Βόνιτσα έως την Κορωνησία σε 2 ώρες και 43 λεπτά.

Οι αθλητές που συμμετείχαν ήταν από όλη την Ελλάδα, κάτι που δείχνει ότι ο Διάπλους του Αμβρακικού χρόνο με το χρόνο κερδίζει το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων αθλητών και πλέον αποτελεί θεσμό.

Στους άντρες δεύτερος τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Λέτσιος από την Θεσσαλονίκη και τρίτος ο Πάνος Μπαντουβάνης από την Αθήνα, ενώ στις γυναίκες πρώτη ήταν η Ελίνα Μάνθα από την Άρτα, δεύτερη η Κλεοπάτρα Στογιαννίδου από την Θεσσαλονίκη και τρίτη η Βασιλική Λουκά από την Αθήνα.

«Ο Διάπλους του Αμβρακικού χρόνο με το χρόνο κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές. Το οικοσύστημα και η θάλασσα του Αμβρακικού προσελκύουν πολλούς αθλητές που κολυμπούν στα νερά του Κόλπου, ο οποίος αποτελεί για εμάς στην Άρτα αποτελεί σημείο αναφοράς. Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τον Αμβρακικό και τα είδη που διαβιούν σε αυτόν. Για αυτό και ως Δήμος Αρταίων καταθέσαμε επίσημα πρόταση για τη δημιουργία ενός αναπτυξιακού προγράμματος για τον Αμβρακικό, είτε μέσα από πόρους του ΕΣΠΑ, είτε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. Και συνέχισε: «Ο Διάπλους του Αμβρακικού αποτελεί ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός για εμάς στο Δήμο Αρταίων και συμβάλλει στην διαρκή προσπάθεια που κάνουμε για την ανάδειξη της Κορωνησίας ως τουριστικό προορισμό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν στην διοργάνωση του αθλητικού διημέρου».

Οι εκδηλώσεις για τον 13ο Κολυμβητικό Διάπλου Αμβρακικού ξεκίνησαν από το Σάββατο με πρωτάθλημα beach soccer το οποίο διοργανώθηκε από το Δήμο Αρταίων και την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Άρτας. Συμμετείχαν έξι ομάδες με 55 αθλητές και νικητές ήταν οι «70’s», μετά από έναν τελικό που διεξήχθη υπό το φως των προβολέων και πήγε στην παράταση συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον πολλών θεατών. Ακολούθησε beach party, ενώ χθες Κυριακή παράλληλα με τον Διάπλου πραγματοποιήθηκαν Κολυμβητικοί Αγώνες Ακαδημιών και αγώνες πόλο ακαδημιών σε συνεργασία με τα Κολυμβητικά Σωματεία «Γ.Σ. Άρτας», «Δόξα Άρτας» και «Νηρέας Νηρηίδες».

Ο Δήμος Αρταίων ευχαριστεί όλους όσους συνέδραμαν στην άρτια διοργάνωση του 13ου Κολυμβητικού Διάπλου Αμβρακικού και συγκεκριμένα τους αθλητές που συμμετείχαν στον μεγάλο αγώνα των 11 χιλιομέτρων, τα παιδιά των κολυμβητικών ακαδημιών, τους γονείς και τους προπονητές τους, τις ομάδες και τους αθλητές του beach soccer, την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Άρτας, τα Κολυμβητικά Σωματεία «Γ.Σ. Άρτας», «Δόξα Άρτας» και «Νηρέας Νηρηίδες», τους χορηγούς επικοινωνίας και τους χορηγούς του αγώνα, την Lifeguard Hellas για τη διάθεση ναυαγοσωστών, το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, τον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας για τη διάθεση του γιατρού του αγώνα, την Δημοτική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΔΟΑΚ), τον Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού, καθώς και τα στελέχη του Δήμου.

 

 

Δείτε Επίσης

Αύξηση του ιικού φορτίου κατά 79% δείχνουν τα λύματα των Ιωαννίνων

Την εβδομάδα 27 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου 2022, παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 20 ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments