Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Μια εκδήλωση με περιβαλλοντικό αποτύπωμα στο Δήμο Ιωαννιτών

Μια εκδήλωση με περιβαλλοντικό αποτύπωμα στο Δήμο Ιωαννιτών

Μία εξαιρετικά χρήσιμη και εποικοδομητική εκδήλωση πραγματοποίησε ο δήμος Ιωαννιτών και ο ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη την Πέμπτη το πρωί στην αίθουσα Δ. Χατζή.

Ήταν μια διακρατική συνάντηση Ελλάδας Αλβανίας στο πλαίσιο του Προγράμματος EduFootPrint, του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Interreg Mediterranean 2014-2020.

Το έργο, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του INTERREG MED, αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση ενέργειας στα δημόσια σχολεία και μετρά το «ενεργειακό αποτύπωμα» των σχολείων. Στη συνέχεια με τις κατάλληλες παρεμβάσεις οδηγεί στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Στόχος του έργου είναι τα σχολικά κτίρια να αποτελέσουν το παράδειγμα προς μίμηση για τις δράσεις που μπορούν να κάνουν οι μαθητές και οι οικογένειες στο σπίτι τους για να εξοικονομήσουν ενέργεια και επομένως να συμβάλλουν όλοι οι πολίτες μαζί στη μείωση των εκπομπών CO2 σε επίπεδο δήμου. Συμμετέχουν περίπου 100 σχολεία από Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Σλοβενία, Αλβανία, Πορτογαλία.

Την εκδήλωση προλόγισε ο αντιδήμαρχος υποδομών και ενέργειας κ. Ι. Λιόντος, ο οποίος αναφέρθηκε στην αξία των πρωτοβουλιών για τη μείωση του αποτυπώματος του διοξειδίου του άνθρακα, στη κλιματική αλλαγή, αλλά και στο έντονο ενδιαφέρον του Δήμου Ιωαννιτών να πρωταγωνιστεί στα Ευρωπαϊκά δρόμενα σε αυτό το αντικείμενο.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν από εμπειρογνώμονες καλές πρακτικές από διάφορες χώρες της μεσογείου αλλά και σύγχρονα εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί για την εξοικονόμηση ενέργειας και την ευαισθητοποίηση των μαθητών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτηρίων, τόσο από Ευρωπαϊκούς όσο και από Εθνικούς πόρους.

Η διακρατική συνάντηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, μετά από εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, τόσο σε τεχνικό όσο και σε στρατηγικό επίπεδο.

Περισσότερα νέα για το έργο, μπορείτε να παρακολουθείτε στην ιστοσελίδα https://edufootprint.interreg-med.eu/

Δείτε Επίσης

Διεθνές συνέδριο για τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου του Αλή Πασά

Με ένα διεθνές επιστημονικό συνέδριο που πραγματεύεται τα ιστορικά γεγονότα στα Γιάννενα και την Ήπειρο ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of