Σάββατο , 6 Ιουλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Μ. Ελισάφ: Να μην χαθεί άλλος χρόνος για το παλιό Άσυλο Ανιάτων

Μ. Ελισάφ: Να μην χαθεί άλλος χρόνος για το παλιό Άσυλο Ανιάτων

Η προκήρυξη ολοκληρωμένης μελέτης για την δημιουργία σύγχρονων πολυδύναμων κέντρων και παράλληλα δημιουργία χώρων αναψυχής και άθλησης, αποτελεί την βασική προτεραιότητα της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» για την αξιοποίηση των χώρων του παλιού Ασύλου Ανιάτων.

Πρόκειται για μία έκταση στο κέντρο της πόλης που θα μπορούσε να αποτελεί πραγματικό πνεύμονα όμως μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό βήμα για την αποκατάσταση και την λειτουργία των κτιρίων.

Ο επικεφαλής της παράταξης Μωυσής Ελισάφ και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι βρέθηκαν σήμερα έξω από τις εγκαταστάσεις για να παρουσιάσουν επί τόπου την πρόταση για τον συγκεκριμένο χώρο.

Όπως τόνισε ο κ. Ελισάφ, η παράταξη επιμένει να παρουσιάζει προτάσεις, όπως έκανε πριν λίγες μέρες για το Πάρκο Πυρσινέλλα, όπως θα κάνει και το επόμενο διάστημα για άλλα μείζονα θέματα του Δήμου.

«Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε έναν χώρο ζωτικής σημασίας για την πόλη μας. Εξάλλου βρίσκεται στην καρδιά του αστικού ιστού. Σε μία από τις πιο πυκνοδομημένες περιοχές.

Πρόκειται για το Άσυλο Ανιάτων.

Ο χώρος αυτός, το 2014 παραχωρήθηκε στο Δήμο για χρήση 40 ετών σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση που είχε υπογραφεί. Μάλιστα δόθηκε και «προίκα» στο Δήμο 150 χιλιάδων ευρώ για τον καθαρισμό των χώρων, κατεδάφιση παλιών κτιρίων και άλλες εργασίες.

Δεν προχώρησε τίποτα», τόνισε.

Στις 27/ 12/ 2017 έγινε νέα προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Δήμου Ιωαννιτών για την λειτουργία στους συγκεκριμένους χώρους συνολικού εμβαδού 4. 200 τετραγωνικών μέτρων

δομών κοινωνικής φροντίδας και μέριμνας, για τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και να προσφέρεται η δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης, άθλησης, ψυχαγωγίας.

Απώτερος στόχος η δημιουργία Κέντρου για το Παιδί με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους 36 μήνες.

Προϋποθέσεις σύμφωνα με την προγραμματική ήταν η διατήρηση του κεντρικού κτηρίου και ανέγερση νέου κτίσματος.

  •   Συγκρότημα για τα άτομα με αναπηρία στο υφιστάμενο κτήριο. ΚΔΑΠ – ΜΕΑ
  •   Συγκρότημα για την κάλυψη αναγκών παιδιών με ή χωρίς αναπηρία στο καινούργιο κτήριο και υπαίθριος χώρος για παιχνίδι και άθληση.

«Παρήλθαν πολλοί μήνες και ο χώρος παραμένει σε πλήρη εγκατάλειψη», υπογράμμισε ο κ. Ελισάφ.

Η πρόταση της παράταξης όπως την ανέλυσε στα μέσα ενημέρωσης είναι: άμεση προκήρυξη ολοκληρωμένης μελέτης για την δημιουργία σύγχρονων πολυδύναμων κέντρων που θα έχουν ως σκοπό την ανάπτυξη δομών προστασίας, φροντίδας και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με ή χωρίς αναπηρία.

Παράλληλη δημιουργία χώρων αναψυχής και άθλησης που τους έχει ανάγκη η συγκεκριμένη περιοχή.

Η πρόταση αυτή θα δώσει ανάσα στην ευρύτερη περιοχή, θα δημιουργήσει κρίσιμες υποδομές που χρειάζεται ο δήμος και θα ζωντανέψει και πάλι έναν χώρο που καταρρέει.

«Η πρόταση μας για την σύνταξη μίας, πλήρους και ολοκληρωμένης μελέτης είναι η κρίσιμη παράμετρος ώστε να ανοίξει σύντομα ο δρόμος της αξιοποίησης του κτιρίου.

Χάθηκε πολύς χρόνος και πρέπει να τον κερδίσουμε» κατέληξε ο κ. Ελισάφ.

 

Δείτε Επίσης

Τριήμερο δράσεων Αστρονομίας στα Ιωάννινα 11-13 Απριλίου 2024

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών και Δραστηριότητες για το ευρύ κοινό Ηράκλειο Κρήτης, 1η Απριλίου 2024. Το Ινστιτούτο ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x