Τρίτη , 18 Ιανουαρίου 2022
Αρχική / Επικαιρότητα / Μ.Κάτσης(ΣΥΡΙΖΑ)-<<Υπηρετείτε το τρίπτυχο κομματικό κράτος -σύγκρουση συμφερόντων-συρρίκνωση ΕΡΤ>>

Μ.Κάτσης(ΣΥΡΙΖΑ)-<<Υπηρετείτε το τρίπτυχο κομματικό κράτος -σύγκρουση συμφερόντων-συρρίκνωση ΕΡΤ>>

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του βουλευτή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχη ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, Μάριου Κάτση που  αφορά στην τοποθέτηση του στη βουλή για την επιλογή  του ΔΣ της ΕΡΤ αναφέρονται τα εξής:

<<Ευθύτατα, ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Κάτσης, ρώτησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αν η κυβέρνηση μέσω της λύσης της συνεργασίας της ΕΡΤ με τις ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Άρης είχε σκοπό να ωφελήσει τον Β. Μαρινάκη.

«Βγήκατε ως διαπρύσιος κήρυκας συρρίκνωσης των εξόδων της ΕΡΤ επειδή κόψατε αθλητικές μεταδόσεις» είπε ο κ. Κάτσης προς τον κ. Πέτσα, προσθέτοντας σειρά ερωτημάτων: «Κύριε υπουργέ γνωρίζετε την ανακοίνωση της Forthnet – Nova ότι υπάρχει ενδιαφέρον αγοράς της από την εταιρία Alter Ego που ταυτόχρονα ανήκει σε ιδιοκτήτη ΠΑΕ; Κι αν το γνωρίζετε, πείτε μας γιατί όταν μπήκατε στο Μαξίμου, αφήσατε αζημίως τις ΠΑΕ Άρης και Παναθηναϊκός να φύγουν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ΕΡΤ; Προς όφελος ποιων συμφερόντων; Της Nova που εποφθαλμιά για την αγορά της ένας ιδιοκτήτης ΠΑΕ; Τι σημαίνει αυτό ως προς την αξιοπιστία του πρωταθλήματος; Μήπως θέλετε να συρρικνώσετε το θεματικό περιεχόμενο της ΕΡΤ για να μην είναι ανταγωνιστική στις ιδιωτικές πλατφόρμες;».

 

Δείτε το βίντεο-

https://www.youtube.com/watch?v=cazz6sR-IdI

Γελούν και οι πέτρες

Όσον αφορά την τοποθέτηση του νέου Δ.Σ. της ΕΡΤ, ο Μ. Κάτσης συμπύκνωσε την κριτική του σε τρία δεδομένα: κομματικοποίηση, σύγκρουση ρόλων και πρόθεση εκχώρησης υπηρεσιών της ΕΡΤ σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι τόσο ο προτεινόμενος πρόεδρος της ΕΡΤ, Κ. Ζούλας, όσο και ο αρμόδιος υπουργός κατά τις τοποθετήσεις τους απέφυγαν να αναφέρουν ότι πρώτα ανακοινώθηκαν οι κυβερνητικές επιλογές και μετά ξεκίνησε η διαδικασία έκφρασης ενδιαφέροντος, αναρωτήθηκε πόσο επηρέασε την κατάθεση των υποψηφιοτήτων αυτή πρακτική, ενώ στηλίτευσε το γεγονός ότι ο κ. Πέτσας δεν ανέφερε πόσοι και ποιοι ήταν οι λοιποί ενδιαφερόμενοι.>>

 

Δείτε Επίσης

Γ. Γεωργαντάς: Ποιοι πολίτες άνω των 60 εξαιρούνται από το πρόστιμο των 100 ευρώ

Στην επιβολή του προστίμου των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, αναφέρθηκε ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments