Παρασκευή , 5 Ιουλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Μ. Τζούφη-Ερώτηση στη Βουλή για το νέο κλειστό γυμναστήριο Ιωαννίνων

Μ. Τζούφη-Ερώτηση στη Βουλή για το νέο κλειστό γυμναστήριο Ιωαννίνων

Το ζήτημα της ανέγερσης του νέου κλειστού γυμναστηρίου Ιωαννίνων φέρνει η Μερόπη Τζούφη στη Βουλή, με ερώτηση που κατέθεσε προς την υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε το έργο κατά την επίσκεψή του στην πόλη τον Μάιο του 2019. Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ενέταξε την ανέγερσή του στον προγραμματισμό της και μελετούσε την ορθή και με λογικό κόστος συντήρηση των εγκαταστάσεων, χωρίς να επιβαρύνονται οι πολίτες.

Επιπρόσθετα, τον Ιούλιο του 2019, το Δημοτικό Συμβούλιο των Ιωαννίνων αποφάσισε ομόφωνα την παραχώρηση άδειας χρήσης έκτασης 16 στρεμμάτων στην περιοχή του Βοτανικού, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία ανέγερσης.

Ωστόσο, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης ανακοίνωσε σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου πως συμφώνησε με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων την αποσυναρμολόγηση του κλειστού γηπέδου Ελληνικού (στο χώρο του πρώην κρατικού αερολιμένα) και την μεταφορά του στα Ιωάννινα. Ακολούθησε πλήθος δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για «ανάγκη της LAMDA DEVELOPMENT να φύγει το γήπεδο από το αεροδρόμιο του Ελληνικού».

Σύμφωνα με τα παραπάνω, η βουλευτής Ιωαννίνων ζητά απαντήσεις για τους λόγους αναστολής της ανέγερσης του νέου κλειστού γηπέδου στο Βοτανικό, για το αν έχουν εκπονηθεί σχετικές τεχνικές μελέτες και αν υπάρχουν οι εγγυήσεις για την αποσυναρμολόγηση και την επανατοποθέτηση των εγκαταστάσεων του Ελληνικού, χωρίς εκπτώσεις στα δεδομένα ασφάλειας.

Τέλος, στην ερώτηση που συνυπογράφουν όλοι οι Ηπειρώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τίθεται το ζήτημα τους κόστους αποσυναρμολόγησης, μεταφοράς και εκ νέου συναρμολόγησης, όπως και του κόστους ανακαίνισης και συντήρησης, εφόσον καταστεί εφικτή η επανατοποθέτησή του στα Ιωάννινα. Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές ρωτούν αν τα κόστη πρόκειται να βαρύνουν τους επενδυτές του Ελληνικού ή τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Ηπείρου και τους πολίτες της περιοχής.

Επισυνάπτεται η ερώτηση:

Δείτε Επίσης

Τριήμερο δράσεων Αστρονομίας στα Ιωάννινα 11-13 Απριλίου 2024

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών και Δραστηριότητες για το ευρύ κοινό Ηράκλειο Κρήτης, 1η Απριλίου 2024. Το Ινστιτούτο ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x