Κυριακή , 13 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Μ. Τζούφη: Η πολιτεία οφείλει να στηρίζει τα άτομα με αυτισμό

Μ. Τζούφη: Η πολιτεία οφείλει να στηρίζει τα άτομα με αυτισμό

Για την παγκόσμια αύξηση των διαταραχών του αυτιστικού φάσματος, την ανάγκη πρώιμης διάγνωσης και την υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους μίλησε η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, στην ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το Παράρτημα Ηπείρου της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων και η Περιφέρεια Ηπείρου.

Η ημερίδα με τίτλο «Η σεξουαλική αγωγή ατόμων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού» πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής». Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά το σύντομο χαιρετισμό της,τόνισε πως:

«η Πολιτεία οφείλει να στέκεται δίπλα στα άτομα αυτά και να τα υποστηρίζει στην πράξη, προσφέροντας αξιόπιστες υπηρεσίες διάγνωσης και παρέμβασης με εξατομικευμένο θεραπευτικό πλαίσιο. Παράλληλα, ειδική πρόνοια πρέπει να υπάρχει για την κοινωνική ενσωμάτωση».

Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε πως ιδιαίτερα σημαντική είναι η κοινωνική ενσωμάτωση και σημείωσε μια σειρά από κρίσιμες παρεμβάσεις στη δημόσια εκπαίδευση. Παρεμβάσεις που αποσκοπούν στην καταγραφή, τη βελτίωση των συνθηκών και τη συστηματική κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών.

Κλείνοντας, η κα Τζούφη αναφέρθηκε στην σημαντική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που αφορά στη Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Εκπαίδευση, υπογραμμίζοντας πως:

«η έγκαιρη διάγνωση,η αξιόπιστη καταγραφή των εκπαιδευτικών αναγκών διευκολύνει την πρώιμη παρέμβαση και τον άμεσο προγραμματισμό των θεραπευτικών/παιδαγωγικών παρεμβάσεων στην κρίσιμη ηλικία των 4-5 ετών».

 

 

Δείτε Επίσης

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Δήμου Ιωαννιτών για την αύξηση της ανακύκλωσης

Συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που υλοποιεί ο Δήμος Ιωαννιτών με ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of