Σάββατο , 18 Μαΐου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Μ.Τζούφη (ΣΥΡΙΖΑ)-Επίκειται νομοθετική ρύθμιση για την αναστολή της διαγραφής σπουδαστών των δημόσιων ΙΕΚ από τον ΟΑΕΔ

Μ.Τζούφη (ΣΥΡΙΖΑ)-Επίκειται νομοθετική ρύθμιση για την αναστολή της διαγραφής σπουδαστών των δημόσιων ΙΕΚ από τον ΟΑΕΔ

MTzoufiΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Η βουλευτής Ιωαννίνων του Συριζα Μερόπη Τζούφη συναντήθηκε χθές με τη Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, κα. Μ. Καραμεσίνη ώστε να συζητήσουν και να εξετάσουν το ζήτημα που έχει προκύψει με τις διαγραφές των ανέργων που φοιτούν στα δημόσια ΙΕΚ. Ο ΟΑΕΔ με το υπ’ αριθμ. 2901/14-01-2014 έγγραφό του, θεωρεί ότι οι καταρτιζόμενοι στα ΙΕΚ δεν επιτρέπεται, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τους, να θεωρούν το δελτίο ανεργίας τους ή να εγγραφούν στο μητρώο ανέργων, με τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τακτική επιδότηση ανεργίας, ακόμα και αν θεωρηθεί ότι είναι διαθέσιμοι προς απασχόληση στην αγορά εργασίας.

Το θέμα σχετικά με την κατάρτιση στα ΙΕΚ και την κάρτα ανεργίας, είχε ήδη τεθεί από 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση που κατέθεσαν στις 9 Ιουνίου 2015 προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού, Παιδείας  & Θρησκευμάτων.

Η πρόσφατη ενεργοποίηση του θέματος εκ μέρους του ΟΑΕΔ οδήγησε σε συνάντηση της Μερόπης Τζούφη πριν δύο εβδομάδες με φοιτητές των δημοσίων ΙΕΚ που βρίσκονταν σε κινητοποίηση λόγω της επικείμενης διαγραφής από τα μητρώα του οργανισμού και της απαίτησης επιστροφής των χορηγηθέντων επιδομάτων.

Ακολούθησε συνάντηση μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Τζούφη, Δ. Μπαξεβανάκη με την Αν. Υπουργό Εργασίας, Ρ. Αντωνοπούλου, για την αναζήτηση λύσης σε συννενόηση με τη διοίκηση του ΟΑΕΔ και την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Στην πρόσφατη συνάντηση με τη διοικήτρια του ΟΑΕΔ, η κ. Τζούφη έθεσε την επιτακτική ανάγκη να υπάρξει άμεση λύση ώστε να σταματήσουν οι διαγραφές, μέχρι την νομοθετική επίλυση του ζητήματος.

Η κ. Καραμεσίνη από την πλευρά της, έχοντας εποπτεία του προβλήματος, δεσμεύτηκε πως θα υπάρξει άμεση νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα επιλύει το ζήτημα με θετικό τρόπο ως προς τους σπουδαστές των ΙΕΚ και η οποία θα παρουσιαστεί άμεσα, ύστερα από συζήτηση με τα συναρμόδια υπουργεία.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments