Σάββατο , 12 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / Νίκη στην απεργία πείνας του Mohamed A.! (Παρέμβαση-Κατάληψη Δημοτικού Ραδιοφώνου Ιωαννίνων σε αλληλεγγύη στον Μohamed A. – Ε.Σ.Ε Ιωαννίνων – Νίκη στην απεργία πείνας του Mohamed A. —αλληλέγγυες/οι)

Νίκη στην απεργία πείνας του Mohamed A.! (Παρέμβαση-Κατάληψη Δημοτικού Ραδιοφώνου Ιωαννίνων σε αλληλεγγύη στον Μohamed A. – Ε.Σ.Ε Ιωαννίνων – Νίκη στην απεργία πείνας του Mohamed A. —αλληλέγγυες/οι)

16466255_1561189817243352_942908880_oΑπό:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–Νίκη στην απεργία πείνας του Mohamed A.! (Παρέμβαση-  κατάληψη σήμερα στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων από :αλληλέγγυες/οι)

Νίκη στην απεργία πείνας του Mohamed A.!

Από τον Οκτώβριο του 2016, ο Mohamed A. βρίσκεται σε καθεστώς διοικητικής κράτησης στην Γ.Α.Δ. Λέσβου, ως υποψήφιος για απέλαση, καθώς έχουν απορριφθεί τα αιτήματά του για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου. Ζητάει πολιτικό άσυλο γιατί λίγο καιρό αφού επέστρεψε στην Αίγυπτο – μετά την εξέγερση του 2012- επέλεξε να δημοσιοποιήσει βίντεο με τις δολοφονίες οπαδών του Μόρσι από το στρατιωτικό καθεστώς Σίσι. Το ηλεκτρονικό του ίχνος εντοπίστηκε, και από τότε διώκεται με τον κίνδυνο να εκτελεστεί αμέσως μόλις βρεθεί στα χέρια του αιγυπτιακού κράτους. Έφυγε από τη χώρα και πλέον βρίσκεται στην Ελλάδα από τον Απρίλη του 2015.
O Mohamed A. έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από 13/12/2016 με αίτημα την ακύρωση της απόφασης απέλασής του και τη χορήγηση πολιτικού ασύλου. Κατά την 32η ημέρα απεργίας κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία του στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης λόγω της επιδείνωσης της υγείας του. Την Πέμπτη 12/1 ο διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μυτιλήνης του ανακοινώνει ότι έχει αποφασιστεί η απέλασή του στην Τουρκία, μέσω των διαδικασιών επανεισδοχής της περίφημης συμφωνίας Ε.Ε- Τουρκίας Μετά από πιέσεις αλληλέγγυων και δικηγόρων διακομίζεται και πάλι στο νοσοκομείο σε άσχημη σωματική και ψυχολογική κατάσταση όπου οι γιατροί κρίνουν απαραίτητη την εισαγωγή του καθώς παρουσίαζε έντονα σημάδια εξάντλησης (ζαλάδες, λιποθυμίες, προβλήματα όρασης), όπου και του χορηγείται όρος. Η νοσηλεία του οδήγησε τελικά στην ματαίωση της απέλασής του κάτι που όμως δεν συνέβη για 10 άλλους μετανάστες-ριες οι οποίοι-ες και απελάθηκαν στις 13/1 το πρωί. Από τότε η αστυνομία παρενοχλεί συνεχώς τη δουλειά των γιατρών και προσπαθεί διακαώς να δωθεί εξιτήριο ώστε να προχωρήσει στην εκτέλεση της απόφασης απέλασης.
Η ελληνική “αριστερή” κυβέρνηση, από ότι φαίνεται, δεν έχει κανενός είδους πρόβλημα, να στείλει τον Mohamed στο εκτελεστικό απόσπασμα και μάλλον θεωρεί πιο σημαντικό να διατηρήσει τις πολύ καλές σχέσεις, που έχει με το φασιστικό – στρατιωτικό καθεστώς της Αιγύπτου.
Παραθέτουμε εδώ ένα μικρό κομμάτι από το κείμενο που έχει γράψει ο ίδιος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ξεκίνησε την απεργία πείνας.
Θα υπερασπίζομαι τη δικαιοσύνη και την ισότητα, θα παλέψω την αδικία. Θα υποστηρίζω τον αδικημένο. Θα νιώθω τον πόνο των άλλων κι ας κοστίσει αυτό την ίδια μου τη ζωή. Όχι λοιπόν σε μια ζωή δίχως ισότητα!
Στις 23/1 ο Mohamed μεταφέρθηκε ξανά στο Α.Τ. Μυτιλήνης εκδικητικά και μέχρι το βράδυ τον μετέφεραν πίσω στο νοσοκομείο αφού η υγεία του ήταν σε άσχημη κατάσταση. Πλέον βρίσκεται στην 53η ημέρα απεργίας πείνας και οι φόβοι για την υγεία του ενισχύονται. Επιπλέον η υπηρεσία ασύλου αρνείται να εξετάσει άμεσα, παρόλη τη σοβαρότητα της κατάστασης, την αίτηση που κατέθεσε προ ημερών.
Η δολοφονική πολιτική του ελληνικού κράτους επιβεβαιώνεται με τον τραγικό θάνατο τριών ακόμη ανθρώπων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μόριας Λέσβου.Οι τρεις μετανάστες βρέθηκαν νεκροί στη σκηνή τους,με διαφορά λίγων ημερών, με εμφανή σημάδια δηλητηρίασης, λόγω του καπνού που εισέπνευσαν στον ύπνο τους.Από την αρχή του χειμώνα ήταν γνωστό σε όλους πως οι 3000 μετανάστες που στοιβάζονται στο camp της Μόρια, αναγκασμένοι να ξεχειμωνιάσουν σε σκηνές, δίνουν αγώνα επιβίωσης ακροβατώντας επικίνδυνα ανάμεσα στην απειλή του τσουχτερού κρύου και των αυτοσχέδιων τρόπων θέρμανσης. Μόνο μετά την δημοσιοποίησης των τριών πρόσφατων θανάτων, το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής αποφάσισε να αρχίσει τη μεταφορά των μεταναστών σε πιο ανθρώπινα καταλύματα.
Βιώνοντας εδώ και πάνω από ένα χρόνο μια πρωτόγνωρη κατάσταση, όπου τουλάχιστον 50000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι και περιθωριοποιημένοι επί ελληνικού εδάφους, θύματα της Ευρώπης φρούριο, δε μπορούμε παρά να στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του mohamed, όπως στεκόμαστε και σε κάθε καταπιεσμένο αυτής της κοινωνίας.

-Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του
-Παύση όλων των απελάσεων

αλληλέγγυες/οι

 

Δείτε Επίσης

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Δήμου Ιωαννιτών για την αύξηση της ανακύκλωσης

Συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που υλοποιεί ο Δήμος Ιωαννιτών με ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of