Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Νίκος Γκόντας: Πιστεύουμε σε μια τοπική αυτοδιοίκηση ελεύθερη και ακηδεμόνευτη

Νίκος Γκόντας: Πιστεύουμε σε μια τοπική αυτοδιοίκηση ελεύθερη και ακηδεμόνευτη

Συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε ο επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ κ. Νίκος Γκόντας, ο οποίος με την ανακοίνωση της εκ νέου υποψηφιότητάς του, χάραξε και τους άξονες στους οποίους θα κινηθεί η παράταξη του στις εκλογές του Μαΐου 2019. Στην ανακοίνωση της παράταξης αναφέρονται τα εξής :
«Η παράταξή μας συνεπής στις αρχές και αξίες που διαχρονικά υπηρετεί, κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019.
Πιστεύουμε σε μια τοπική αυτοδιοίκηση ελεύθερη και ακηδεμόνευτη.
Ανεξάρτητη στην ουσία και όχι στα λόγια.
Για μας πρώτα η πόλη και οι συμπολίτες και μετά τα κόμματα.
Άλλωστε η Ν.Δ. ως πολικός φορέας, όπως διακηρύττει, είναι εκείνη που πιστεύει στην ακηδεμόνευτη τοπική αυτοδιοίκηση και όπως αυτό το ακούσαμε πρόσφατα και για ακόμη φορά από τον iδιο τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη.
Διαχρονικά πρώτη δύναμη η παράταξή μας και χωρίς το καλπονοθευτικό σύστημα ,εμείς θα είμαστε Δημοτική Αρχή. Μην ξεχνάμε ότι η χώρα κυβερνιέται με μικρότερα ποσοστά. Θα ήταν αδιανόητη πράξη να μη συμμετέχουμε στην εκλογική διαδικασία του Μαΐου.
Ποτέ δεν εξαρτήσαμε την κάθοδο στις εκλογές από ξένες δυνάμεις. Πορευτήκαμε με γνώμονα το συμφέρον της πόλης μας και πετύχαμε απόλυτα στους στόχους που είχαμε θέσει.
Η παράταξή μας είναι κομμάτι της τοπικής κοινωνίας από Γιαννιώτες και απευθύνεται στους Γιαννιώτες.
Είχαμε συνεχή και εποικοδομητική παρουσία όλα αυτά τα χρόνια της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δήμο μας, διότι αυτό επιβάλλει το συμφέρον της πόλης μας και των συνδημοτών μας . Όπου χρειάστηκε υψώσαμε το ανάστημα μας, όπως στην περίπτωση της διχοτόμησης του λεκανοπεδίου για να διέλθει η ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ.
Εμείς αναδείξαμε τον Δήμο μας πρωταθλητή στα έργα σε όλη τη χώρα. Και είμαστε υπερήφανοι γι αυτό. Δυστυχώς, οι επόμενες δημοτικές αρχές δεν ακολούθησαν το δικό μας παράδειγμα, με αποτέλεσμα εννέα χρόνια μετά να μην υπάρχει ένα έργο που να το επικαλούνται ως δική τους επιτυχία.
Όλα τα έργα που έγινα επί ημερών μας, ήταν είτε αυτοχρηματοδοτούμενα είτε με κονδύλια της Ε.Ε, χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση των Γιαννιωτών.
Δυστυχώς η πόλη διψάει για έργα και έργα δεν βλέπει.
Εμείς σταθήκαμε δίπλα σε κάθε προσπάθεια της δημοτικής αρχής κι αυτή την συναίνεσή μας δεν την αξιοποίησαν..
Εμείς δεν μηδενίζουμε την προσπάθεια κανενός που προσέφερε στην πόλη μας όπως εκείνη του Φίλιππα Φίλιου που επί ημερών δημαρχίας του ξεκίνησε ο βιολογικός καθαρισμός και στην συνέχεια επί ημερών Α. Παπασταύρου έγινε ο τριτοβάθμιος που αποτέλεσαν την ασπίδα προστασίας τη λίμνης μας. Έκτοτε δεν έγινε κάτι για την λίμνη μας . Εμείς προετοιμάσαμε του μεγάλο έργο της ΔΕΥΑΙ ύψους 48 εκ ευρώ το οποίο δυστυχώς εξακολουθεί να λιμνάζει. Όπως κάναμε και στο παρελθόν το ίδιο θα κάνουμε και στο μέλλον .Θα γίνουμε διεκδικητικοί από τη πολιτεία η οποία οφείλει να επιστρέψει αρκετά από εκείνα η που οι Ηπειρώτες προσέφεραν στην πατρίδα μας» τόνισε μεταξύ άλλων. Στη συνέχεια ο κ.Γκόντας απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικές με τον χρόνο ανακοίνωσης της εκ νέου υποψηφιότητας, είπε πως η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ είναι μια συγκροτημένη παράταξη και ο χρόνος είναι πολύ μακριά από τις εκλογές. « Εμείς δεν εξαρτήσαμε την πορεία μας βάσει των διάφορων πιέσεων από όπου κι αν αυτές προέρχονται. Για μας είναι αξιέπαινος όποιος κατεβαίνει στον στίβο από πρόθεση και διάθεση προσφοράς .Κάποιοι άλλοι βιάστηκαν κι όχι εμείς. Πάντως είμαστε ενάντια σε υποψηφιότητες του κομματικού σωλήνα, διότι έτσι δεν υπηρετούν το συμφέρον των πολιτών. Ούτε δέχτηκα πιέσεις για συνέχιση η μη της προσπάθειας που ξεκινήσαμε με τους υπόλοιπους συναδέλφους μου. Όσοι διαδίδουν κάτι τέτοιο κινείται στην σφαίρα των ευσεβών πόθων ορισμένων» σημείωσε ο κ Ν.Γκόντας. Καταλήγοντας, για μια ακόμη φορά υπογράμμισε πως « κανείς δεν περισσεύει από την κοινή προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί από όλους για το κοινό καλό της πόλης και της περιφέρειας, η οποία θα πρέπει να ξεφύγει από το τέλμα της τελευταίας θέσης στη Ευρώπη, όπως είπε χαρακτηριστικά και ο πρόεδρος τη ΝΔ κ.Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Ήπειρο. Τώρα είναι η ώρα της πόλης μας Δεν εξαιρείται κανείς από προγραμματικές συγκλήσεις αν θέλουμε να δημιουργήσουμε την πόλη του μέλλοντος την πόλη που θέλουμε την πόλη που μας αξίζει.»

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments