Παρασκευή , 25 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / ΝΕ Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ:Να επιδιώξουν την ενότητα μέσα από σοβαρή συζήτηση όλων των πραγματικών αντιθέσεων

ΝΕ Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ:Να επιδιώξουν την ενότητα μέσα από σοβαρή συζήτηση όλων των πραγματικών αντιθέσεων

header

Σε ανακοίνωση της ΝΕ Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται:

Στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής   που πραγματοποιήθηκε στις  16 Ιουλίου 2015,

συζητήθηκαν όλα τα θέματα της τρέχουσας πολιτικής  και οι εξελίξεις που αφορούν στην κυβέρνηση και  στο κόμμα.

Είναι προφανές ότι δόθηκε μια σκληρή μάχη απέναντι σε έναν αδίστακτο αντίπαλο ο οποίος στραγγάλισε την οικονομία της χώρας κλείνοντας ουσιαστικά τις τράπεζες και στερώντας τη ρευστότητα από την αγορά.

Περάσαμε λοιπόν από ένα στάδιο, το οποίο μας δείχνει πως η κοινωνικά δίκαια διακυβέρνηση της χώρας στο ασφυκτικό και νεοφιλελεύθερο ευρωπαϊκό πλαίσιο σε συνδυασμό με την ελληνική πραγματικότητα (πολύ αδύναμη οικονομία και παραγωγικός τομέας σε κρίσιμη κατάσταση), είναι μια δύσκολη υπόθεση που για να κερδηθεί απαιτεί μεγάλες μάχες που πρέπει να δώσουμε.

Αναφορικά με το δημοψήφισμα και το ΟΧΙ της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας ένα είναι σίγουρο.Άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς με το παλιό και σάπιο, με τη διαφθορά, με αυτούς που έφεραν τη χώρα και το λαό μας σε αυτό το χάλι, με τα μνημόνια και τη λιτότητα.

Αυτό το ΟΧΙ δεν αποδέχεται το μονόδρομο της λιτότητας και κρατάει την ελπίδα ζωντανή δίνοντάς μας τη δύναμη και την ευκαιρία να συνεχίσουμε τον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.

 Όσο αφορά στη συμφωνία που επετεύχθη στην τελευταία σύνοδο της ΕΕ, η Νομαρχιακή Επιτροπή θεωρεί ότι είναι μια δύσκολη και άδικη για τη χώρα συμφωνία, η οποία αποτρέπει μεν την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ αλλά είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί εφ όσον περιέχει υφεσιακά στοιχεία και σκληρά μέτρα.

(Θα πρέπει  βέβαια να συνεκτιμηθεί με τα μέτρα ρύθμισης του χρέους όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία,  καθώς και τα μέτρα ανάπτυξης που θα περιέχει το αναπτυξιακό πακέτο.)

Η Νομαρχιακή Επιτροπή καλεί όλους, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να επιδιώξουν την ενότητα μέσα από σοβαρή συζήτηση όλων των πραγματικών αντιθέσεων  που έχουν αναδειχθεί από τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

Επίσης η ΝΕ :

-Εκτιμά, ότι  η κοινωνία στηρίζει τη κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, απαιτώντας να  αντιμετωπιστούν  τα προβλήματα, προχωρώντας  πιο γρήγορα σε λύσεις,  τόσο στα μεγάλα θέματα  της οικονομίας, όσο και στη δικαίωση σε επίπεδο καθημερινής πρακτικής  και δουλειάς από μεριάς των στελεχών της κυβέρνησης.

-Η ΝΕ θεωρεί ότι δεν τίθεται θέμα αποχώρησης  από τη κυβέρνηση  και ότι αυτό θα ισοδυναμούσε με  εγκατάλειψη του λαού σε μια δύσκολη περίοδο.

-Η Κυβέρνηση με κορμό την αριστερά πρέπει να στηριχθεί, να αποτελέσει ανάχωμα στη γενικευμένη επίθεση που δέχεται ο λαός  από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επικρατούν τόσο στην Ευρώπη όσο και διεθνώς  και να δημιουργήσει προϋποθέσεις  πάλης του λαού από καλύτερες  θέσεις  βγάζοντας από τη μέση εκβιαστικά  διλήμματα.

 

Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ

 

Δείτε Επίσης

Παρέμβαση της Ταξικής Πορείας στην «Πίνδος»

Κατά την πρωτομαγιάτικη απεργία η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ μοίρασε την ανακοίνωσή της και στην «ΠΙΝΔΟΣ», τονίζοντας ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of