Δευτέρα , 28 Αυγούστου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Ξυδάκης: Aφού το κράτος είναι εγγυητής για τα χρέη του Μεγάρου, θα πρέπει κάτι να πάρει

Ξυδάκης: Aφού το κράτος είναι εγγυητής για τα χρέη του Μεγάρου, θα πρέπει κάτι να πάρει

«Η ανασκαφή της Αμφιπόλεως μέσα στο 2014 έχει πάρει πάρα πολλά χρήματα»

amfip

«Πρόκειται για ένα πάρα πολύ σημαντικό εύρημα. Η αρχαιολογία,γενικώς, είναι δημοφιλής στην Ελλάδα, οι ανακαλύψεις ακόμα περισσότερο και επενδύονται προσδοκίες… Στην Αμφίπολη έγινε μια προκαταβολική επένδυση… Είναι μια ευκαιρία, με βάση και τη δημοσιότητα που γνώρισε αυτό το μνημείο. Η Αμφίπολη είναι ένα πολύ μεγάλο αρχαιολογικό σύνολο. Έχουν ανακαλυφθεί πολλά πράγματα. Είναι σημαντικό να δούμε όλο το σύνολο τώρα, όλη την περιοχή, η οποία είναι μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, με μεγάλη ιστορική διάρκεια. Στο μουσείο της Αμφιπόλεως υπάρχουν ευρήματα από την νεολιθική εποχή, έως τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες», δήλωσε στο ραδιοσταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84» o υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης.

Απαντώντας σε ερώτηση για την χρηματοδότηση των εργασιών είπε ότι «η ανασκαφή της Αμφιπόλεως μέσα στο 2014 έχει πάρει πάρα πολλά χρήματα, εξαιρετικά πολλά και είναι παράδοξο. Ενώ είχε, τυπικά, χαρακτήρα σωστικής ανασκαφής, έχει λάβει χρήματα που δεν δίνονται ούτε στις συστηματικές. Είναι πολλά τα χρήματα που έχουν δοθεί, έχει γίνει δουλειά. Το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας είναι ήδη χρηματοδοτημένο…».

Σε άλλη ερώτηση για το Μέγαρο Μουσικής και την χρηματοδότησή του ο υπουργός, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «τα τελευταία πέντε χρόνια είδαμε -και το ζήσαμε με οδυνηρό τρόπο – ότι οι αναγκαίες εξοικονομήσεις – γιατί μπήκαμε σε φάση χρεοκοπίας – έγιναν με άγαρμπο τρόπο, οριζόντιο, που οδήγησε σε αδικίες. Φυσικά και πρέπει όλα να γίνονται πιο λογικά και στοχευμένα, με εντοπισμένες τις περικοπές. Αυτή την στιγμή, είμαστε, ήδη, σε ένα πολύ άσχημο σημείο. Ελπίζω ότι μπορούμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα, αλλά σε κάποια άλλα έχουν ήδη γίνει ζημιές».

Ερωτηθείς αν θα γίνει αλλαγή νομοθετικού πλαισίου για το Μέγαρο Μουσικής σημείωσε πως «βεβαίως, έχει υπάρξει και μια προεργασία ήδη και είμαστε σε συνεννόηση σε πολύ καλό κλίμα, για να δούμε τι θα γίνει. Διότι στο βαθμό που το κράτος αναλαμβάνει ως εγγυητής να πληρώσει τα χρέη του Μεγάρου, θα πρέπει κάτι να πάρει. Αυτό που μπορεί να πάρει είναι η περιουσία του οργανισμού Μεγάρου, που είναι όλο το κτιριακό συγκρότημα».

1

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Ο τερματοφύλακας Γ.Αλευράς ,θυμάται εικόνες από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στα Γιάννενα και άλλες ιστορίες….

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Εγώ  ξεκίνησα να πηγαίνω γήπεδο  το 1953….Ήμουν 7 χρόνων και μια μέρα ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments