Τρίτη , 6 Ιουνίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ — ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ — ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

24257562_497986623917278_702556292_n24129594_1672647076105806_2083400518804909169_nΑπόΓιώργος Γκόντζος([email protected])–Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Εκπροσωπήθηκαν στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε. που πραγματοποιείται στα Ιωάννινα από 30/11 εως 20/12 2017, από τον Συντονιστή Π.Ε. Ιωαννίνων Βαγγέλη Κουτσή, τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ελπινίκη Μπάρκα και Χρήστο Οικονόμου καθώς και το μέλος της Συντονιστικής Γιώργο Γοργόλη.

Στο Συνέδριο διαβάστηκε χαιρετισμός του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου και κατατέθηκαν στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, αφού προηγουμένως αναγνώστηκαν οι προτάσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, που αφορούν στο Θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που διαμορφώθηκαν κατόπιν διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες καθώς και στελέχη που Υπηρέτησαν και Υπηρετούν το θεσμό της Αυτοδιοίκησης.

Περιληπτικά οι προτάσεις , που αποτελούν και Θέσεις των ΑΝΕΞΑΤΡΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, έχουν ως εξής:

  1. Πιστεύουμε στην Απλή Αναλογική. Γιατί έτσι Διασφαλίζεται η ανόθευτη έκφραση των πολιτών και σπάει το κατεστημένο των κομματικών Δημοτικών και Περιφεριακών παρατάξεων.
  2. Η εκλογή του Δημάρχου να γίνεται με ξεχωριστό Ψηφοδέλτιο: Για να εκλέγονται Ικανές Προσωπικότητες, απαλλαγμένες από κομματικές δεσμεύσεις.
  3. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να εκλέγονται από Εννιαίο Ξεχωριστό ψηφοδέλτιο: Για να μπορούν Πολίτες άξιοι, ικανοί και από διαφορετικούς Πολιτικούς και Κοινωνικούς χώρους να εκλέγονται στην Αυτοδιοίκηση.
  4. Να θεσμοθετηθεί Ανώτατο όριο εκλογικών θητειών: Μέχρι 3 πενταετείες για τους Δημάρχους και Μέχρι 4 πενταετείες για τους Συμβούλους.
  5. Να καταργηθεί ο θεσμός του ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: Γιατί είναι όργανο πολιτικού Ελέγχου άρα τροχοπέδη στην ανάπτυξη της Τοπικής Αυτοδιοίκηση. Είμαστε υπέρ της διαφάνειας και του αυστηρού ελέγχου αλλά αλλά κάθετα αντίθετοι στον πολιτικό έλεγχο.
  6. Η κατάργηση των ΚΟΝΟΤΗΤΩΝ και η Μετάβαση σε ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ, που προβλέπει ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, καταστρατήγησε την αρχή της εγγύτητας με δυσάρεστες συνέπειες στην καθημερινότητα των πολιτών. Πιστεύουμε στην διατήρηση και ενίσχυση του ρόλου των ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ, στον Διαχωρισμό τους σε Αστικές και Περιφερειακές,  στην Απλή αναλογική σε κάθε ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, σε Αποφασιστικές και όχι Γνωμοδοτικές αρμοδιότητες σε θέματα καθημερινότητας (με αντίστοινη κατανομή πόρων), στην επανασύσταση των τοπικών Συμβουλίων Περιοχής και τέλος τη Δημιουργία ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ, αντίστοιχη της Κ.Ε.Δ.Ε., που θα μετέχουν μόνο μέλη Δημοτικών Τοπικών Κοινοτήτων οι Κοινότητες μπορούν να διαδραμματίσουν καταλυτικό ρόλο στην Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Χώρας μας.

 

 

Δείτε Επίσης

Η ομιλία του δημοσιογράφου, συγγραφέα Δημήτρη Τριανταφυλλίδη με  θέμα  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—  Η ομιλία του δημοσιογράφου, συγγραφέα Δημήτρη Τριανταφυλλίδη με  θέμα  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments