Τρίτη , 17 Μαΐου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Οι ΗΛΙΘΙΟΙ του Νηλ Σάιμον & οι ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ του Στούπι ντε Στούπι-Νέος κύκλος παραστάσεων κάθε Σάββατο του Γενάρη

Οι ΗΛΙΘΙΟΙ του Νηλ Σάιμον & οι ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ του Στούπι ντε Στούπι-Νέος κύκλος παραστάσεων κάθε Σάββατο του Γενάρη

1915784_1672404469708663_5612737850977497367_nΑπό :Γιώργος Γκόντζος

Νέος κύκλος παραστάσεων κάθε Σάββατο του Γενάρη (9, 16, 23 & 30) στις 9:30 το βράδυ, για τους μεγάλους &κάθε Κυριακή του Γενάρη (10, 17, 24 & 31)στις 11:30 το πρωί, για τους μικρούς,στο Θέατρο της Στοάς Ορφέα, από τη Θεατρική Σκηνή του Καλλιτεχνικού Σωματείου «οι ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ»με είσοδο 7€ ή 5€ (μειωμένο) και ο συνοδός παιδιών ΔΩΡΕΑΝ!

Πρόκειται για έναν απίστευτο κωμικό μύθο, βασισμένο στο κλασσικό θεατρικό έργο του Νηλ Σάιμον«οι ΗΛΙΘΙΟΙ». Η ιδέα της διασκευής είναι του Δημήτρη Παππά, που έχει και την ευθύνη της σκηνοθεσίας. Η υπόθεση μεταφέρεται από το Κουλιέντσικοφ της Ουκρανίας, όπως είναι στο πρωτότυπο, σ’ ένα φανταστικό χωριό του Ιταλο-ευρωπαϊκού νότου, με σκοπό να δώσει μια πιο …σύγχρονη διάσταση στους προβληματισμούς του συγγραφέα… Προβληματισμούς ανάλογους με αυτά που λέει ο δάσκαλος στην αγαπημένη του Σοφία: «Η ηλιθιότητα του Στούπι ντε Στούπι, όπως και κάθε τέτοιου είδους ηλιθιότητα, οφείλεται στην ενοχή και στο φόβο, που δημιουργούν στον απλό κόσμο οι τύραννοι». Τελικά, ο έρωτας του δάσκαλου για τη Σοφία θα υπερνικήσει την …κατάρα; Κι αν η κατάρα νικηθεί, τι επακολουθεί μετά;

Τα σκηνικά και τα κοστούμια έχει επιμεληθεί η Αγγελική Κουτσοθανάση, τις χορογραφίες η Μαρίνα Ζαφείρη, ενώ η εκπληκτική μουσική του έργου είναι του Quartetto Colori.

Στην εκδοχή για μεγάλους, τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν ο Γιώργος Καφαδάρης με τη Φωτεινή Ευαγγέλου, ενώ στην εκδοχή για μικρούς, ο Λευτέρης Βανούσης με τη Χριστίνα Δάλλα, αντίστοιχα.Στους υπόλοιπους ρόλους οι: Βλάσης Κοζώρης, Ανδρέας Φιλίππου, Κατερίνα Παπλιάκου, Μαρία Μπέλλου, Έλλη Χατζηλίδου, Λένα Ζαβερδινού, Εύα Χριστοδουλάκη, Θεόφιλος Χατζηιωαννίδης, Χρήστος Τσολίγκας, Αγγελική Κουτσοθανάση και ο Δημήτρης Παππάς.

Τηλέφωνα επικοινωνίας και κράτησης θέσεων: 698-198-1067 & 698-198-1058._

 

Δείτε Επίσης

Σφοδρή χαλαζόπτωση σε περιοχές του λεκανοπεδίου

Μια απίστευτα δυνατή χαλαζόπτωση,σημειώνεται αυτή την ώρα σε περιοχές του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων. Το χαλάζι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments