Τετάρτη , 7 Ιουνίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / ΟΚΠΑΠΑ: Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας των γυναικών

ΟΚΠΑΠΑ: Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας των γυναικών

Στα πλαίσια της εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα της Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου, ο «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» συμμετείχε   σε διάφορες δράσεις στην Ήπειρο.

Στις 22 Νοεμβρίου η Γραμματεία Γυναικών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Άρτας πραγματοποίησε ημερίδα με θέμα «Μη κρύβεσαι άλλο..» που πραγματοποιήθηκε στο επιμελητήριο Άρτας. Από τον «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» μίλησε η κ. Αρίδα Βασιλική ,Ψυχολόγος της δομής «Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους» του Ν.Π.Δ.Δ. Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. Δήμου Ιωαννιτών.

Μια  ακόμη συμμετοχή του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» ήταν στην εκδήλωση με τίτλο «Βία κατά των Γυναικών. Ας σπάσουμε την σιωπή!»  που πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Γυναικών Ελλάδας (ΕΓΕ) – Παράρτημα Ιωαννίνων και Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στις  24 Νοεμβρίου στα Παλιά Σφαγεία στην Αίθουσα Δημήτριος Χάτζης.  Μίλησε η κ. Τσάκωνα Ελένη, Παιδοψυχολόγος της δομής «Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους» του Ν.Π.Δ.Δ. Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. Δήμου Ιωαννιτών.

Τέλος, ο «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» σε συνεργασία με τον Συμβουλευτικό Σταθμό της  Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων (ΓΓΙΦ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα  για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών,  τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στον προαύλιο  χώρο του Δημαρχείου διοργάνωσε ενημερωτική δράση με στόχο την πληροφόρηση και ενημέρωση για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Δείτε Επίσης

Π.Μπασάκος(Καθηγητής Φιλοσοφίας)- Η επιστήμη να μην είναι μέσα στην βία  της πολιτικής για να αναπτυχθεί ως επιστήμη, όχι  ως πολιτική καθοδήγηση.

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—  «Η επιστήμη  δεν στέλνει άμεσο μήνυμα στην κοινωνία.Είναι  περισσότερο αυτό δουλειά  της ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments