Πέμπτη , 5 Αυγούστου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Ολοκληρώθηκε το επιμορφωτικό εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με θέμα: «Ενισχύοντας τη γλωσσική και πολιτιστική συνείδηση προς μια εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς».

Ολοκληρώθηκε το επιμορφωτικό εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με θέμα: «Ενισχύοντας τη γλωσσική και πολιτιστική συνείδηση προς μια εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς».

DSCN2597Από:Γιώργος Γκόντζος–Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το επιμορφωτικό εκπαιδευτικό σεμινάριο που διοργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στις 18 και 19 Μαρτίου με θέμα: «Ενισχύοντας τη γλωσσική και πολιτιστική συνείδηση προς μια εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς».

Το Σεμινάριο διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών (ECML) του Συμβουλίου της Ευρώπης με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και επίκεντρο τις πολύγλωσσες τάξεις και τις πιθανές προκλήσεις που δημιουργούν στον δάσκαλο/καθηγητή. Στο σεμινάριο συμμετείχαν τριάντα εκπαιδευτικοί και Σχολικοί Σύμβουλοι από διάφορα μέρη της Ελλάδος.  Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής κ. Γ. Καψάλης, και η κ. Αικατερίνη Μπομπέτση από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, που αποτελεί και τον εθνικό σύνδεσμο του ECML στη χώρα μας.  Η κ. Μπομπέτση παρακολούθησε το σύνολο των εργασιών του σεμιναρίου.  Την τοπική διοργάνωση υλοποίησε η κ. Θεοδώρα Τσελίγκα, Ε.Ε.Π. Αγγλικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.  Υπεύθυνες για την επιμόρφωση ήταν δύο εξαίρετες σύμβουλοι του ECML, οι κυρίες Mercè Bernaus και Catherine Carré-Karlinger, με βαθιά γνώση της ‘πολυγλωσσίας’ και με μεγάλη εμπειρία στην πραγματοποίηση ανάλογων εκπαιδευτικών σεμιναρίων παιδαγωγικής κατάρτισης.

Η πολύ θετική ανταπόκριση των εκπαιδευτικών στο σεμινάριο αναδεικνύει την ανάγκη για τη διοργάνωση παρόμοιων δράσεων στο μέλλον τις οποίες σκοπεύει να αναλάβει και να ενισχύσει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Δείτε Επίσης

«Χωρίς διαβούλευση στο δημοτικό συμβούλιο το νέο τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων», διαμαρτύρεται η Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα

Για απουσία οποιασδήποτε μορφής διαβούλευσης στο δημοτικό συμβούλιο κάνει λόγο η Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα, ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of