Δευτέρα , 20 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Ορίζοντες Ηπείρου:Εποικοδομητικές συναντήσεις Σπύρου Ριζόπουλου με τους δημάρχους Ζαγορίου και Πωγωνίου

Ορίζοντες Ηπείρου:Εποικοδομητικές συναντήσεις Σπύρου Ριζόπουλου με τους δημάρχους Ζαγορίου και Πωγωνίου

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Ορίζοντες Ηπείρου” αναφέρονται τα εξής:

“Tις ενημερωτικές του συναντήσεις με δημάρχους της Ηπείρου συνεχίζει ο επικεφαλής της παράταξης Ορίζοντες Ηπείρου και υποψήφιος περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος.

Διαδοχικά σήμερα Παρασκευή επισκέφθηκε τους δημάρχους Ζαγορίου Βασίλη Σπύρου και Πωγωνίου Κωνσταντίνο Καψάλη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με τον κ. Σπύρου αρχικά εντοπίστηκε το πρόβλημα της μερικής ανάπτυξης του δήμου Ζαγορίου. Από την πλευρά των Οριζόντων προτάχθηκε ως βασικό μέλημα της Περιφερειακότητας η συνολικότερη ανάπτυξη και των υπόλοιπων χωριών της περιοχής για να μπορέσουν να ακολουθήσουν το επιτυχημένο παράδειγμα όσων χωριών ζουν από τον τουρισμό.

Για το θέμα των πετρελαίων συμφωνήθηκε ότι η βασική μέριμνα πρέπει να είναι η προστασία του περιβάλλοντος. Επίσης συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας ανεξάρτητου φορέα υδρογονανθράκων στον οποίο θα συμμετέχουν οι τρεις δήμοι που θα λαμβάνουν τα ανταποδοτικά οφέλη με ξεκάθαρους όρους, δίνοντας προτεραιότητα σε εκείνους στους οποίους θα πραγματοποιηθεί τελικά η γεώτρηση. Ουσιαστικά θα σταματήσει το «πολιτικό νταβατζηλίκι» τις Περιφέρειας η οποία δεν έχει δημιουργήσει ακόμη κωδικό για τα ανταποδοτικά οφέλη.

Για το συγκεκριμένο θέμα η περιφέρεια θα πρέπει να περιοριστεί σε ρόλο διαχειριστή μιας και είναι η υπογράφουσα αρχή της σύμβασης με το κράτος. Από εκεί και πέρα είναι υποχρέωσή της να διοχετεύσει τους πόρους στους δήμους και με συλλογικές διαδικασίες θα αποφασιστεί πως θα χρησιμοποιούνται αυτοί οι πόροι.

Στο θέμα της συνολικής σύνδεσης της περιοχής των Ζαγοροχωρίων με την Εγνατία ο κ. Ριζόπουλος δεσμεύθηκε ότι ανεξαρτήτως της σύμβασης παραχώρησης και αν χρειαστεί με χρήματα της Περιφέρειας θα σχεδιαστεί και θα εκτελεστεί το έργο που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη όλης της περιοχής και όχι μόνο ενός τμήματός της. Επίσης, συζητήθηκε η σύνδεση με την Κόνιτσα.

Και διαπιστώθηκε ότι η σημερινή κατάσταση οφείλεται σε πολιτικές αποφάσεις που ήθελαν την περιοχή στο σημερινό της στάτους.

Στο τέλος της συνάντησης ο Σπύρος Ριζόπουλος δεσμεύτηκε να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει τους χάρτες βοσκής η έλλειψη των οποίων ταλανίζει την ισορροπία των αναγκών των μετακινούμενων κτηνοτρόφων σε σχέση με τις συγκεκριμένες περιοχές.”

Δείτε Επίσης

Ι.Κολοβού-.Οι εποχές γεννάνε μεγάλους ανθρώπους ,αλλά και οι μεγάλοι άνθρωποι καθορίζουν τις εποχές

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)— “Είναι κάποιος μεγάλος.Αληθινά μεγάλος.Ακολουθώ αυτό που λέει ,να αγγίξει την αλήθεια και ακολουθώ ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of