Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Ορίζοντες Ηπείρου: “Δεν ξεκινήσατε καλά την τετραετία κύριε Καχριμάνη”

Ορίζοντες Ηπείρου: “Δεν ξεκινήσατε καλά την τετραετία κύριε Καχριμάνη”

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Ορίζοντες Ηπείρου” αναφέρονται τα εξής:

Ο Σπύρος Ριζόπουλος, εκλεγμένος επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ηπείρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για μια ακόμη φορά, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης επιβεβαιώνει, δυστυχώς, ότι ο τρόπος με τον οποίο γνωρίζει να κυβερνά δεν μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα των συμπολιτών μας.

Ανακοίνωσε ότι απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς για το πρόβλημα με την προμήθεια στύλων ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΔΔΗΕ. Συγκεκριμένα επιχειρώντας να «καλοπιάσει» τους δασεργάτες για την απόφαση να εισάγονται από τη Φινλανδία οι συγκεκριμένες υποδομές εκφράζει απλώς τη διαμαρτυρία του δηλώνει πως «ευελπιστεί να βρεθεί η κατάλληλη λύση».

Καμία πρωτοβουλία, καμία πρόταση λύσης.

Ο κ. Καχριμάνης όχι μόνον δεν έκανε τίποτε τους τελευταίους μήνες προκειμένου να προλάβει το πρόβλημα στη γέννησή του, αλλά και τώρα την κρίσιμη ώρα και ενώ η κυβέρνηση έχει ήδη παραιτηθεί και η χώρα οδεύει σε εκλογές απλώς παριστάνει τον επιστολογράφο και εκφράζει τις ευχές του.

Κι αυτό, αντί να αναλάβει πρωτοβουλία προς την πλευρά της ΔΕΔΔΗΕ για να διερευνήσει το πρόβλημα και στη συνέχεια να αναζητήσει λύσεις.

Να συνεργαστεί με τους όμορους Περιφερειάρχες, να καλέσει τους βουλευτές του νομού για παράσταση στη διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να αναζητηθεί λύση. Είναι μάλλον αφελές, αν το πιστεύει, ότι ο πρωθυπουργός θα παρέμβει στη διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ. Δυστυχώς το ίδιο πίστευε και όταν έστελνε την επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού για τον ΠΑΣ Γιάννενα.

Παράλληλα, θα μπορούσε μέσω των λιμναζόντων κονδυλίων του ΠΕΠ να καταρτίσει πρόγραμμα επιδότησης για βελτίωση επιχειρηματικών πρακτικών καθιστώντας τους ελληνικούς στύλους ανταγωνιστικό προϊόν.

Τέλος, θα μπορούσε, επίσης, από τη στιγμή μάλιστα που το πρόβλημα αφορά και σε άλλες Περιφέρειες να θέσει το ζήτημα στην πρόσφατη συνεδρίαση των Περιφερειαρχών υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γιατί οι έμποροι ξυλείας δεν μπορούν να περιμένουν αν θα σχηματίσει κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης για να ξεκινήσουν οι συνεδριάσεις του οργάνου που εξήγγειλε.

Ο κ. Καχριμάνης, όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει, θεωρεί ότι με την επισήμανση ενός προβλήματος ολοκληρώνονται οι δυνατότητες και οι υποχρεώσεις του.

Είναι μια μοιρολατρική αντίληψη που δεν έχει καμία σχέση με τη σύγχρονη πραγματικότητα και τις πραγματικές δυνατότητες παρέμβασης που έχει ο θεσμός της Περιφέρειας.

Τον καλούμε να αλλάξει ρότα, από σήμερα κιόλας. Έτσι κι αλλιώς από την 1η Σεπτεμβρίου θα το κάνουμε από κοντά.

Δείτε Επίσης

Ο.Βλαχονικολός-Όταν σωπαίνουμε μεγαλώνει στα Πανεπιστήμια το τέρας του αυταρχισμού

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- Τις στιγμές της επίθεσης εναντίον του εντός του Πανεπιστημίου,τις απόψεις του για αρνητικά ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of