Σάββατο , 8 Ιουνίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων: “Η ιδιωτικοποίηση στην καθαριότητα δεν θα περάσει”

ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων: “Η ιδιωτικοποίηση στην καθαριότητα δεν θα περάσει”

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, και η αποφασιστική τους στάση είχε σαν αποτέλεσμα τη διακοπή της συνεδρίασης.

Η πρόκληση της Δημοτικής Αρχής να συνεδριάσει τη μέρα πανελλαδικής απεργίας και μάλιστα με θέμα την ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων σε εργολάβους στις Δημοτικές Ενότητες Ανατολής και Περάματος, ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ.

Η Δημοτική Αρχή υποχρεώθηκε σε υποχώρηση και αυτό επιβλήθηκε από τους εργαζόμενους

Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο της Δημοτικής Αρχής  για την παραχώρηση της καθαριότητας στους ιδιώτες. Σχέδιο που επιβεβαιώθηκε κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πόλη μας, όπου ο Δήμαρχος Ιωαννιτών απέσπασε δέσμευση για περισσότερη ευκαμψία στις διαδικασίες που αφορούν τα απορρίμματα.

Τρίβουν τα χέρια τους οι επιχειρηματίες όταν ακούν το Δήμαρχο να ζητά καθαρή πόλη. Για το δήμαρχο καθαρή πόλη είναι τα κέρδη των εργολάβων

Για εμάς, τους εργαζόμενους στο δήμο που χρόνια τώρα δουλεύουμε για να παραμένει αυτή η πόλη καθαρή, είναι μονόδρομος ότι καθαρή πόλη σημαίνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα,   ανανέωση του στόλου, χρηματοδότηση από το κράτος για ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες.  Αυτό είναι το συμφέρον του λαού. Έτσι θα έχουμε καθαρή πόλη.

Ούτε η ανταποδοτικότητα, ούτε οι ιδιώτες, ούτε τα τσακισμένα μεροκάματα και τα εργατικά ατυχήματα δεν καθαρίζουν την πόλη.

Το απόγευμα της Τετάρτης, η Δημοτική Αρχή θα ξαναεπιχειρήσει να υλοποιήσει το σχεδιασμό της. Θα μας βρουν ξανά μπροστά τους  αποφασισμένους. Με την κινητοποίησή μας και με την μαζική μας συμμετοχή  απαιτούμε να αποσυρθεί κάθε θέμα που αφορά στο σχεδιασμό για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, αύριο Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 στις στις 6:30μμ έξω από το Δημαρχείο και παράλληλα προκηρύσσουμε 2ωρη στάση εργασίας 22: 00 με 24:00 για τη νυχτερινή βάρδια.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments