Τρίτη , 21 Μαΐου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Ο βουλευτής Β.Τσίρκας στη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών

Ο βουλευτής Β.Τσίρκας στη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών

TSIRKASΑπό το Γραφείο Τύπου του βουλευτή  Ν. Άρτας,του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Τσίρκα, σε ανακοίνωση για τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Δέδε,τονίζονται τα ακόλουθα:

Τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Δέδε πλαισίωσαν ο βουλευτής Ν. Άρτας, Βασίλης Τσίρκας και η βουλευτής και υφυπουργός Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Άρτας, το Σάββατο 10/10/2015. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι τέσσερις Δήμαρχου του Νομού, εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο κ. Δέδες παρουσίασε τον βασικό σχεδιασμό του Υπουργείου για τα έργα υποδομής στην περιοχή, μεταξύ των οποίων η ολοκλήρωση της Ιονίας Οδού, η διευθέτηση της κοίτης του Αράχθου και η αντιπλημμυρική προστασία, η ολοκλήρωση των αρδευτικών και εγγειοβελτιωτικών έργων Πέτα-Κομποτίου. Επίσης άκουσε προσεκτικά τις τοποθετήσεις των Δημάρχων σχετικά με τα έργα πρώτης προτεραιότητας που πρέπει άμεσα να προωθηθούν αντίστοιχα στους Δήμους τους.

Μετά το πέρας της ουσιαστικής και εποικοδομητικής σύσκεψης, ο βουλευτής Ν. Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Τσίρκας, επεσήμανε την ανάγκη οι δημόσιες υποδομές στον Νομό να ενταχθούν σε ένα συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την αντιμετώπιση της ανεργίας και την επίτευξη της ανάπτυξης της περιοχής. Τόνισε επίσης ότι οι ιδιαιτερότητες των ορεινών περιοχών καθιστούν αναγκαία την υλοποίηση σημαντικών έργων, όπως οι διαδημοτικές οδικές συνδέσεις, ο παραλίμνιος δρόμος και τα έργα υποδομής για την τουριστική αξιοποίηση του ορεινού όγκου. Τέλος, ζήτησε από τα συναρμόδια υπουργεία να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να προχωρήσουν τα έργα προστασίας και συντήρησης του ιστορικού Γεφυριού και του βυζαντινού ναού της Παρηγορήτριας, δύο μνημείων μοναδικής αξίας για την περιοχή της Άρτας.

Η Κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχουν θέσει ως πρωταρχικό στόχο τον άμεσο προγραμματισμό και την ταχεία υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής. Πρόκειται για έργα με καθαρά αναπτυξιακό χαρακτήρα που θα είναι ωφέλιμα για τον ελληνικό λαό και την ελληνική οικονομία.

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments