Πέμπτη , 1 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Ο.Γεροβασίλη:Νομοθετούμε το αυτονόητο, αυτό που έχει λύσει η ίδια η ζωή

Ο.Γεροβασίλη:Νομοθετούμε το αυτονόητο, αυτό που έχει λύσει η ίδια η ζωή

φοτο γεροβασιληΟμιλία της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτού Άρτας Όλγας Γεροβασίλη, κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου «ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΩΔΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»,

  • Το πρόβλημά σας είναι ότι απέναντί σας έχετε μια συμπαγή κυβερνητική πλειοψηφία, που θέλει και θα βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα που τη βάλατε εσείς.
  • Εμείς κάναμε το βήμα. Δεν θα κάνουμε όμως το βήμα στο κενό.
  • Εμείς νομοθετούμε σήμερα το αυτονόητο, αυτό που έχει λύσει η ίδια η ζωή. Το έχει λύσει το ίδιο θρανίο για τα παιδιά που μαθαίνουν γράμματα στο ελληνικό δημόσιο σχολείο δίπλα – δίπλα

 

«Το πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ δεν είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έχουν διαφορετικές απόψεις αναφορικά με την απόδοση ιθαγένειας. Το πρόβλημά σας είναι ότι απέναντί σας έχετε μια συμπαγή κυβερνητική πλειοψηφία, που θέλει και θα βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα που τη βάλατε εσείς» ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του Νομοσχέδιου για την απόδοση ιθαγένειας.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει διανύσει τον δρόμο που της αναλογούσε σε αυτήν τη διαδρομή. Για την ακρίβεια έχει διανύσει πολύ περισσότερο δρόμο από αυτό που πραγματικά της αναλογούσε. Τώρα είναι η ώρα να αναλάβουν οι εταίροι και οι δανειστές  μας τις ευθύνες τους. Έναντι του ελληνικού λαού αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης και του ευρωπαϊκού οράματος. Εμείς κάναμε το βήμα. Δεν θα κάνουμε όμως το βήμα στο κενό», σημείωσε αναφορικά με τις διεργασίες για την επίτευξη συμφωνίας. η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνέχισε, «Η συμφωνία αυτή, δεν είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Παίρνουμε, όμως,  χρόνο και χώρο, στην αρχή,  μιας εξίσου δύσκολης και επίμονης πορείας, σταθερά προσηλωμένοι στο στόχο. Μιας πορείας, για την οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την ευημερία του ελληνικού λαού. Διαπραγματευτήκαμε σκληρά, με αφετηρία συσσωρευμένες παθογένειες 40 ετών και 5 χρόνια μνημονιακών πολιτικών. Πολιτικές επιλογές που φέρουν υπογραφές και ονοματεπώνυμα. Και για να είναι

ειλικρινής και η συζήτησή μας, το θέμα δεν είναι, αυτήν την στιγμή, τι ήθελε να κάνει αυτή η κυβέρνηση αλλά τι μπορούσε να κάνει».

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που προτείνει η ελληνική πλευρά υπογράμμισε, «το θέμα δεν είναι μόνο πόσο κοστολογούνται τα μέτρα αλλά και ποιους αφορούν. Εμείς δεν λέμε ότι θα πληρώσουν μόνο οι πλούσιοι. Λέμε ότι θα συμβάλλουν και αυτοί που μπορούν, αυτοί που  αντέχουν να σηκώσουν μεγαλύτερο βάρος, αναλογικά και δίκαια, όπως άλλωστε επιβάλει το ελληνικό Σύνταγμα».

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για την απόδοση ιθαγένειας η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε:

«Για εμάς, η απόδοση της ιθαγένειας δεν αποτελεί έπαθλο που θα λάβει κάποιος στο τέλος μιας μακράς διαδρομής κοινωνικής ενσωμάτωσης.

Δεν είναι ούτε δώρο, ούτε προνόμιο κάποιων σε βάρος κάποιων άλλων.

Για εμάς, κυρίες και κύριοι συνάδερφοι, η απόδοση της ιθαγένειας είναι δικαίωμα.

Η απόδοση, λοιπόν, ιθαγένειας είναι μια αυτονόητη υποχρέωση της ελληνικής Πολιτείας.

Εμείς νομοθετούμε σήμερα το αυτονόητο, αυτό που έχει λύσει η ίδια η ζωή.

Το έχει λύσει το ίδιο θρανίο για τα παιδιά που μαθαίνουν γράμματα στο ελληνικό δημόσιο σχολείο δίπλα – δίπλα».

Κλείνοντας, ανέφερε «θα ήθελα μόνο να πω, σε αυτούς που προσπαθούν ευκαιριακά να καταχραστούν την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό , ότι με τη στάση τους σπιλώνουν – όχι ελπίζω ανεπιστρεπτί – το ήθος, την ιστορία και τις παραδόσεις ενός ολόκληρου λαού».

 

Δείτε Επίσης

Την παρέμβαση Μέτσολα για την άδικη κράτηση Μπελέρη, ζήτησε ο Μ. Κεφαλογιάννης

Για τη συνάντηση που είχε στις φυλακές των Τιράνων με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντη ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments