Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Ο Γιώργος Ζάψας για την πρόταση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων

Ο Γιώργος Ζάψας για την πρόταση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων

Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση-πρόσκληση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και του Προέδρου του κ. Ιωάννη Μήτση για την υπογραφή ενός «συμβολαίου ανάπτυξης», η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» και ο επικεφαλής της, υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Ζάψας σημειώνουν τα εξής:

Το «Κοινό των Ηπειρωτών» από την πρώτη στιγμή εξέφρασε τον προβληματισμό του μετά την ανακοίνωση των -απογοητευτικών για την Ήπειρο- στοιχείων της Eurostat.

Θεωρούμε ότι απαιτείται μια πλατιά συνεργασία, με όλους τους φορείς και κυρίως τους επαγγελματικούς και παραγωγικούς, προκειμένου να αξιολογήσουμε τα διαθέσιμα στοιχεία, να αποφασίσουμε και να χαράξουμε όλοι μαζί τις κατευθύνσεις που θα οδηγήσουν στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και της τοπικής οικονομίας.

Από αυτή τη διαδικασία, σαφώς δεν μπορούν να μείνουν εκτός τα Επιμελητήρια, οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και θεσμοθετημένοι σύμβουλοι του κράτους.

Όπως η Τοπική Αυτοδιοίκηση, έτσι και τα Επιμελητήρια, δεν στάθηκαν πάντοτε στο ύψος των περιστάσεων και αυτό αποτυπώθηκε ακόμη πιο έντονα στην μακρά περίοδο της κρίσης.

Πλέον, με τη σύνεση που όλοι αποκτήσαμε, έχουμε αντιληφθεί την ανάγκη των συνεργειών, ενώ έχουμε στα χέρια μας πολλά περισσότερα «εργαλεία» και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες.

Η παράταξή μας, παρά τις όποιες διαφορές ή διαφορετικές προσεγγίσεις μπορούν να υπάρξουν, επιδιώκει να ακούσει τις προτάσεις του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, αλλά και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ηπείρου, και αυτό θα κάνει το αμέσως επόμενο διάστημα στο πλαίσιο των επαφών με όλους τους φορείς και με στόχο να οδηγήσουμε την Περιφέρειά μας σε έναν δρόμο ευημερίας και ανάπτυξης.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος απαιτείται γνώση, ειλικρίνεια, συνεργασία, όχι εμμονές και προσωπικές επιδιώξεις. Η ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει για λίγους. Θα πρέπει να έρθει μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, που θα εκφράζει όλους και κυρίως τους νέους ανθρώπους, που αναζητούν μια διέξοδο.

Δείτε Επίσης

Διεθνές συνέδριο για τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου του Αλή Πασά

Με ένα διεθνές επιστημονικό συνέδριο που πραγματεύεται τα ιστορικά γεγονότα στα Γιάννενα και την Ήπειρο ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of