Κυριακή , 22 Σεπτέμβριος 2019
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Ο Δήμος Ιωαννιτών στηρίζει με κάθε τρόπο το Μέκκειο Οικοτροφείο

Ο Δήμος Ιωαννιτών στηρίζει με κάθε τρόπο το Μέκκειο Οικοτροφείο

Με κάθε πρόσφορο μέσο ο Δήμος Ιωαννιτών και το Τμήμα Κληροδοτημάτων στέκεται στο πλευρό του Μέκκειου Οικοτροφείου.
Πέραν των κοινών δράσεων αλλά και των εργασιών συντήρησης του κτιρίου το Δημοτικό Συμβούλιο σε πρόσφατη συνεδρίασή έκανε δεκτή την πρόταση της Διαχειριστικής Επιτροπής Κληροδοτημάτων σύμφωνα με την οποία διαθέτει το 20% των εσόδων από το κληροδότημα Μπάρκα για τις ανάγκες του Οικοτροφείου.
Το Μέκειο Οικοτροφείο, κληροδότημα που θα περιέλθει στο Δήμο όταν σταματήσει τη λειτουργία της η Αδελφότης Ελληνίδων Κυριών «Ζωοδόχος Πηγή», αποτελεί δείγμα αρχιτεκτονικής και ιστορικής αξίας της πόλης των Ιωαννίνων, έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο που χρειάζεται ειδική κρατική προστασία.
Το Σωματείο με μια σειρά εγγράφων προς το Δήμο είχε γνωστοποιήσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κτίριο ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες. Προκειμένου ο Δήμος να συμβάλει στην επίλυση προβλημάτων αυτών και την αποκατάσταση των βλαβών (στέγη, πατώματα, υδρορροή) αποφασίστηκε όπως το 20% των εσόδων από τα μισθώματα του 2018 του Κληροδοτήματος Ελευθερίας Μπάρκα διατεθεί για την κάλυψη των παραπάνω αναφερόμενων δαπανών.
«Είναι υποχρέωση μας να φροντίζουμε την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης μας. Η περίπτωση του Μέκκειου είναι ξεχωριστή και ιδιαίτερη γιατί λόγω του ιδιοκτησιακού καθεστώτος δεν μπορούμε να προβούμε να σε δαπάνες.
Μας δίνεται όμως η δυνατότητα μέσω του Κληροδοτήματος Ελευθερίας Μπάρκα να δώσουμε λύση σε επείγουσες ανάγκες του κτιρίου. Η ευαισθησία της δημοτικής αρχής έχει αποδειχθεί έμπρακτα σε όποια περίπτωση χρειάστηκε και είμαστε εδώ για να συνεισφέρουμε όπως και όποτε μπορούμε», δήλωσε η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για τα κληροδοτήματα, Γωγώ Γιώτη.

 

Δείτε Επίσης

Προχωρούν τα έργα για το «Πάρκο Πολιτισμού» στο κάστρο- Δηλώσεις στο Δ/Ρ του Αντιδημάρχου έργων Γιώργου Αρλέτου

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ιωαννίνων προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα στο πλαίσιο του «Πάρκου Πολιτισμού» ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

avatar
  Subscribe  
Notify of