Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ο Δήμος Ιωαννιτών χαιρετίζει τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού

Ο Δήμος Ιωαννιτών χαιρετίζει τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού

Σε ανακοίνωση του δήμου Ιωαννιτών αναφέρονται τα εξής:

“Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων χαιρετίζει τη δημόσια δέσμευση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για την ανέγερση νέου κλειστού γυμναστηρίου σε οικόπεδο που δρομολογείται να παραχωρήσει ο Δήμος Ιωαννιτών για τον σκοπό αυτό.

Ελπίζουμε να μπει έτσι ένα τέλος σε μια παλινωδία ετών και μια ασυνέπεια του κεντρικού κράτους απέναντι στο Δήμο Ιωαννιτών και τους κατοίκους της περιοχής.

Η ανέγερση του καινούργιου αυτού κλειστού γυμναστηρίου σε συνδυασμό με τη λειτουργία του «Νέου Κλειστού» στο ΠΕΑΚΙ, αλλά και του υπερσύγχρονου αθλητικού Κέντρου στα Καρδαμίτσια που ωριμάζει η Δημοτική Αρχή, θα καταστήσουν τα Γιάννενα έναν από τους κορυφαίους Δήμους της χώρας σε επίπεδο αθλητικών υποδομών.

Η λογική της συνεργασίας για την επίτευξη υψηλών στόχων αλλά και την εξυπηρέτηση των πολιτών ήταν από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη Διοίκηση του Δήμου πρώτη προτεραιότητα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος έχει παραχωρήσει μέχρι σήμερα δικό του ακίνητο στην οδό Ν. Ζέρβα για τη στέγαση της 6ης ΤΟΜΥ, φιλοξενεί στο Κεντρικό Δημαρχείο το Κέντρο Ενημέρωσης-Υποστήριξης Δανειοληπτών, ενώ έχει παραχωρήσει γραφεία στο Πέραμα για τη δημιουργία δομής  φιλοξενίας προσφυγών αλλά και διέθεσε έκταση στο ΠΕΑΚΙ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού, στο πλαίσιο των ενεργειών που κάνει για την ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του.

Τέλος, ο δημόσιος έπαινος του Πρωθυπουργού στο Δήμο Ιωαννιτών για τα 137 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, που εξασφάλισε η Δημοτική Αρχή για νέα έργα, και η αναφορά του στο μεγάλο έργο της ΔΕΥΑΙ που περιλαμβάνει την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού και την κατασκευή νέων δικτύων αποχέτευσης ως «το μεγαλύτερο τέτοιο έργο που γίνεται στη χώρα, με καθοριστική συμβολή στην προστασία της λίμνης Παμβώτιδας», είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους αμφισβητούν τις επιδόσεις της Δημοτικής Αρχής στην εξασφάλιση πόρων και την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων.”

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments