Παρασκευή , 31 Μαρτίου 2023
Αρχική / Ελλάδα / Ο Δήμος Κόνιτσας κοντά στους απόδημους Κονιτσιώτες.Οργάνωση τριήμερων τιμητικών εκδηλώσεων τον Αύγουστο

Ο Δήμος Κόνιτσας κοντά στους απόδημους Κονιτσιώτες.Οργάνωση τριήμερων τιμητικών εκδηλώσεων τον Αύγουστο

20170607_195621Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Ο Δήμαρχος Κόνιτσας, κ. Ανδρέας Παπασπύρου, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Γεώργιο Καλλιντέρη, βρέθηκαν στην Αθήνα την Τετάρτη 7 Ιουνίου και  σκοπός του ταξιδιού ήταν η συνάντηση, ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων με τους προέδρους και τα μέλη των Συλλόγων και των Αδελφοτήτων του Δήμου Κόνιτσας, που εδρεύουν στην Αθήνα, με βασικό στόχο την οργάνωση τριήμερων τιμητικών εκδηλώσεων για τους απόδημους, οι οποίοι έλκουν την καταγωγή τους από την Κόνιτσα και τα χωριά της.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αποδήμων Κόνιτσας, κ. Μιχάλης Μαρτσέκης,   ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία της Αστυνομίας και πρώην υπηρεσιακός  Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου, πολλοί πρόεδροι Συλλόγων και Αδελφοτήτων, καθώς και μέλη τους. Έγινε δημιουργικός διάλογος με επίκεντρο το θέμα των προγραμματισμένων από τον Δήμο Κόνιτσας εκδηλώσεων τον ερχόμενο Αύγουστο. Η προσπάθεια αυτή του Δήμου κατατείνει αφενός στην τιμητική αναγνώριση, όσων ντόπιων διαβιούν και διακρίνονται μακρυά από την γενέτειρα τους την Κόνιτσα και αφετέρου στη στενότερη και εποικοδομητικότερη συνεργασία με τους Συλλόγους  και τις Αδελφότητες για την προβολή και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μας.

Η ιδέα των τιμητικών εκδηλώσεων βρήκε ανταπόκριση στο σύνολο των συνομιλητών, οι Σύλλογοι και οι Αδελφότητες εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους για την οργάνωση τους  και διατυπώθηκε η προσδοκία να έχουν αίσια έκβαση και να γίνουν θεσμός για τον Δήμο Κόνιτσας.

Στη συνέχεια τέθηκαν επί τάπητος και άλλα θέματα που απασχολούν  τους Συλλόγους και τις Αδελφότητες και ο κ. Δήμαρχος έδωσε τις ανάλογες απαντήσεις.

Πηγή:Δήμος Κόνιτσας

Δείτε Επίσης

“Γιάννενα, πολίτες για την Ανατροπή”: Ανοιχτή συζήτηση για τις εξελίξεις στον Δήμο Ιωαννιτών

Ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τις εξελίξεις στον Δήμο Ιωαννιτών διοργανώνει η παράταξη “Γιάννενα, πολίτες για ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments