Παρασκευή , 17 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Ο Λ.Ράπτης “παρουσιάζει” ,σε συνέντευξη , την ατομική του έκθεση «Η πόλη μου σε άσπρο-μαύρο» στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας

Ο Λ.Ράπτης “παρουσιάζει” ,σε συνέντευξη , την ατομική του έκθεση «Η πόλη μου σε άσπρο-μαύρο» στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας

16602893_925653757585856_8358585264367074900_nΑπό:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–Με παράδοση στον χώρο της φωτογραφίας(ο πατέρας του Γιώργος Ράπτης φωτογράφος από την δεκαετία του 1950) ο Λάμπρος Ράπτης που  παρουσιάζει στην πόλη του την Κόνιτσα ,με διοργανωτή την  Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας  στο χώρο της βιβλιοθήκης , την ατομική έκθεσή του  με τίτλο «Η πόλη μου σε άσπρο-μαύρο»  ,μίλησε στην εκπομπή «ό,τι πεις εσύ»(Γιώργος Γκόντζος),στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων για τα διαχρονικά ερεθίσματα και βιώματα που τον «οδήγησαν» στην αποτύπωση σε δεκάδες φωτογραφίες εικόνων από την πόλη της Κόνιτσας και τους ανθρώπους της. «Το άσπρο –μαύρο» ,είπε, « είναι βίωμα γιατί μεγάλωσα σε ένα σκοτεινό θάλαμο μαζί με τον πατέρα μου.Διατηρώ το αρχείο του και θα παρουσιαστεί σε επόμενη έκθεση…»

Στην ατομική του έκθεση θα παρουσιάσει 70 φωτογραφίες ενώ «παρουσιάζοντας» το υλικό ανέφερε πως «είναι εικόνες της πόλης ,των τοπίων της σε διάφορες στιγμές που δεν τις έχει δει κανένας..»

Απαντώντας σε ερώτηση ποιες από αυτές «αγαπά» πιο πολύ ξεχώρισε δύο,μια φωτογραφία,βράδυ με ομίχλη σε δρόμο της Κόνιτσας και μία άλλη σε ένα «πολυθενικό συναπάντημα»,διαφόρων ατόμων από διάφορες χώρες σε καφενείο της πόλης .  Ακούστε την συνέντευξη και διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση

 

 

 

 

Επιμελήτρια του υλικού που θα παρουσιαστεί είναι η κ. Σοφία Σόνια Τιμοθέου

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 27/10/2017 στις 6 μ.μ. Θα προλογίσει ο καθηγητής κοινωνικής λαογραφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Βασίλης Νιτσιάκος.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό από 28 Οκτωβρίου έως 17 Νοεμβρίου 2017.
Ωράριο λειτουργίας Δευτέρα- Σάββατο 9 π.μ.-1 μ.μ., Τρίτη και Πέμπτη 5μ.μ.-8μ.μ. Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Οκτωβρίου 11 π.μ.-2μ.μ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και προγραμματισμό επισκέψεων σχολείων και συλλόγων μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 2655022298 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Ο Λάμπρος Ράπτης γεννήθηκε στο Παλαιοσέλι Κόνιτσας. Γιος του φωτογράφου Γιώργου Ράπτη ασχολήθηκε με τη φωτογραφία από πολύ νωρίς. Πήρε μαθήματα φωτογραφίας από τη σχολή ΑΚΤΟ στην Αθήνα. Από το 1983 δραστηριοποιείται ως φωτογράφος τόσο στην περιοχή της Κόνιτσας όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Διαθέτει μια πλούσια συλλογή φωτογραφιών με ιστορικά και λαογραφικά θέματα από την περιοχή της Κόνιτσας. Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά, εφημερίδες, ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο.

Δείτε Επίσης

Χ.Ματσούκας: (ΕΤΕΠ Τομέα Υγείας του Παιδιού):Ενδιαφερόμαστε πρώτα απ’ όλα για την ασφάλεια των φοιτητών , των εργαζόμενων και των δομών-Έχουμε σαν όπλο μας το εμβόλιο.

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- “Ο κόσμος έχει κουραστεί , και οι φοιτητές και εμείς έχουμε κουραστεί στα ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of