Σάββατο , 12 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Πολιτισμός / Ο Μίκης Θεοδωράκης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο–Στα «Τραγούδια της Ψυχής»..

Ο Μίκης Θεοδωράκης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο–Στα «Τραγούδια της Ψυχής»..

7b7bf-u13Ο Μίκης Θεοδωράκης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο
«Η Συμπαντική Αρμονία του Μίκη»
Σήμερα 29 Ιουλίου στις 5 το απόγευμα
Ο Μίκης Θεοδωράκης, μια κορυφαία παγκόσμια προσωπικότητα, σε μια μοναδική στιγμή έκφρασης φανερώνει με τον χειμαρώδη λόγο του αλλά και το απαλό ηχόχρωμα της ζωντανής φωνής του, τους φιλοσοφικούς στοχασμούς από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, μέχρι το δρόμο της μουσικής σύνθεσης και τη θεωρία της Συμπαντικής Αρμονίας, επηρεασμένος από την ξένη κατοχή (1941-44), τη διδασκαλία του Ιησού, τους τραγικούς και τους νεότερους ποιητές και τους αρχαίους φιλοσόφους.
Φιλοξενείται στην εκπομπή «Τραγούδια της Ψυχής» του Γιάννη Μπισέλα, σήμερα στις 5 το απόγευμα, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων 98,7, αλλά και την Πέμπτη 3ο Ιουλίου την ίδια ώρα στο δεύτερο μέρος.
httpsss://www.dimotikoradiofono.gr/
Ο δικός μας Μίκης Θεοδωράκης σήμερα γιορτάζει τα 90 έτη ζωής του, δημιουργίας και προτροπής όλων εκείνων που είναι κοινωνοί της προσφοράς του πατριωτισμού και της αεικίνητης μέθεξης στην ελευθερία των ιδεών.
Έρχεται με λόγο απλό, κατανοητό, ποιητικό για να εκκινήσει την πορεία προς τον ανθρωπισμό και την άοκνη ενεργό συμμετοχή στον πολιτισμό και τις ιδέες που διέπουν την κοινωνία ελευθερίας και της δικαιοσύνης.
Χρόνια πολλά Μίκη μας

Δείτε Επίσης

Μία έκθεση – τομή στα πολιτιστικά πράγματα της Άρτας είναι στα σκαριά

Στην Άρτα βρέθηκε η Χριστίνα Μόραλη για τις προετοιμασίες της έκθεσης, που θα είναι αφιερωμένη ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of