Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Στις διαδικασίες εκσυγχρονισμού της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ , στις επενδύσεις που είτε είναι σε εξέλιξη είτε αποτελούν βασικές προτεραιότητες της επιχείρησης για το επόμενο διάστημα , αναφέρθηκαν ο Μιχάλης Παναγιωτάκης , αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και ο Κώστας Νέσσερης διευθυντής παραγωγής, σε συνεντεύξεις(ΕΔΩ) στην εκπομπή «ό,τι πεις εσύ» (Γιώργος Γκόντζος) στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων με αφορμή την ενημέρωση δημοσιογράφων στους χώρους της γαλακτοβιομηχανίας. Ο Μ.Παναγιωτάκης υπογράμμισε , με αφορμή σενάρια για εξαγορά της γαλακτοβιομηχανίας : « Η επιχείρηση δεν πωλείται.Δεν υπάρχει σενάριο πώλησης της εταιρείας.Αντίθετα τα τελευταία χρόνια ,ακόμη και τώρα , επενδύει ίδιον κεφάλαιο για την ανάπτυξη των εργοστασιακών δομών για την φέτα, το γιαούρτι και άλλα προϊόντα της επιχείρησης» .Τόνισε πως τα προϊόντα εξάγονται πλέον σε 45 χώρες και πρόσφατα και στην Ουρουγουάη ενώ ανέφερε πως με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος διπλασιάστηκαν οι θέσεις εργασίας, λειτουργούν τρία εργοστάσια από ένα που λειτουργούσε και κατέληξε με την επισήμανση πως «πάντα έχουμε τις υψηλότερες τιμές που μπορεί να έχουν παραγωγοί στην Ελληνική Επικράτεια»
Ο Κ. Νέσσερης μίλησε για την μονάδα παραγωγής γιαουρτιού που αποτελεί και την μεγαλύτερη επένδυση με το κόστος αγοράς των μηχανημάτων και της ανακαίνισης να φτάνει τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ , ενώ η δυνατότητα παραγωγής αγγίζει πλέον τους 220 τόνους την εβδομάδα από 45-5που ήταν το 2013.Η δεύτερη επένδυση αφορά την μονάδα παραγωγής crumbled φέτας(τριμμένη φέτα) που διατίθεται κυρίως στην αγορά των ΗΠΑ και σε άλλες χώρες .Ιδιαίτερης σημασίας και η γνωστοποίηση πως τα γιαούρτια ΔΩΔΩΝΗ είναι στην 2η-3η θέση στην ελληνική αγορά.