Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / Ο πρόεδρος της Επιτροπής Λόγου και Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,καθηγητής Ανδρέας Φωτόπουλος μιλά για την νέα δράση με τίτλο«Γνωρίζω τα Μουσεία της πόλης μου» και προσδιορίζει τους στόχους των περιηγήσεων σε περιοχές της πόλης των Ιωαννίνων

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Λόγου και Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,καθηγητής Ανδρέας Φωτόπουλος μιλά για την νέα δράση με τίτλο«Γνωρίζω τα Μουσεία της πόλης μου» και προσδιορίζει τους στόχους των περιηγήσεων σε περιοχές της πόλης των Ιωαννίνων

dsc_2022dsc_4018img_2856 Από :Γιώργος Γκόντζος– Η αρχική ιδέα για περιηγήσεις-περιπάτους σε περιοχές της πόλης των Ιωαννίνων και γύρω απ’ αυτή ,της Επιτροπής Λόγου και Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ,μετατρέπεται σιγά -σιγά σε έναν επιτυχημένο θεσμό.Ο πρόεδρος της Επιτροπής Καθηγητής  Ανδρέας Φωτόπουλος,   Αναπληρωτής Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού , μίλησε στην εκπομπή  “ό,τι πεις εσύ” (Γιώργος Γκόντζος) ,στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων με αφορμή  τον νέο κύκλο περιπάτων με τίτλο: «Γνωρίζω τα Μουσεία της πόλης μου» κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου .

Όπως είπε “στόχος αυτών των δράσεων είναι να μυηθούμε στην ιστορία, στην αρχιτεκτονική , στην αρχαιολογία, στον πολιτισμό αυτών των τόπων” ενώ έθεσε και μια  άλλη διάσταση: “Να ανοίξουμε το Πανεπιστήμιο στην πόλη” ,τόνισε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε συνοπτικά τις προηγούμενες περιηγήσεις (Κάστρο, Παλιά Αγορά, Αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης,Καστρίτσα) , (φωτογραφίες)και τόνισε ότι οι εμπειρίες από τις έως τώρα περιηγήσεις είναι εξαιρετικές.

Ακούστε την συνέντευξη και διαβάστε το πρόγραμμα των επόμενων δράσεων και χρήσιμες πληροφορίες για την συμμετοχή σ’ αυτές

Η πρώτη περιήγηση θα πραγματοποιηθεί στα Μουσεία της Εσωτερικής Ακρόπολης (Ιτς καλέ) του Κάστρου Ιωαννίνων το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 10:00 π.μ.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Βυζαντινό μουσείο Ιωαννίνων (κυρίως κτήριο): Ανάπτυξη και παρουσίαση από αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου.

Διάρκεια: 45΄

  • Θησαυροφυλάκιο και συλλογή Αργυροχοΐας Βυζαντινού Μουσείου Ιωαννίνων. Ανάπτυξη και παρουσίαση από αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων και από μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου.

Διάρκεια 30΄

  • Επίσκεψη στον εκθεσιακό χώρου στο «Φετχιέ» τζαμί και παρουσίαση της έκθεσης με τίτλο «Από την Άπειρο χώρα στην Μεγάλη Ήπειρο. Ηπειρώτες ακολουθώντας την υπερπόντια μετανάστευση προς τις ΗΠΑ. Τέλος του 19ου αιώνα έως τον Μεσοπόλεμο», που οργανώθηκε από την Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Παρουσίαση από μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστήμιου.

Διάρκεια 20΄

  • Μουσείο Αργυροτεχνίας Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Πειραιώς. Ανάπτυξη και παρουσίαση από υπαλλήλους του Μουσείου.

Διάρκεια 45΄

Σημαντικές πληροφορίες:

-Σημείο συνάντησης: Είσοδος της Εσωτερικής Ακρόπολης (Ιτς καλέ) του Κάστρου Ιωαννίνων, ώρα 10:00

-Δωρεάν είσοδος στο Βυζαντινό Μουσείο

-Τιμή εισιτηρίου για το Μουσείο Αργυροτεχνίας: 1,5 ευρώ

-Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής λόγω αναγκαίας ολιγομελούς ξενάγησης των συμμετεχόντων στους μουσειακούς χώρους.

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση αναφορικά με την επόμενη επίσκεψη σε Μουσεία της πόλης.

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Ελένη Δερβένη στο τηλ. 2651007319 ή να στείλετε email: ederveni@cc.uoi.gr

Δείτε Επίσης

Ο Κ.Κρομμύδας για το βιβλίο του “ΑΚΑΚΙΕ”-Ένα βιβλίο για το μεγαλείο του ανθρώπου,την ευεργεσία του Ηπειρώτη.Ο Λευτέρης Μαντζίκας πάνω απ’όλα ήταν ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—   «Δεν είναι μια βιογραφία που ακολουθεί πιστά την ιστορία και τα πραγματικά γεγονότα .Δηλαδή ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of