Τρίτη , 14 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Ο Σπύρος Ριζόπουλος στην Παρευξείνια Τράπεζα για χρηματοδότηση επενδύσεων στην Ήπειρο

Ο Σπύρος Ριζόπουλος στην Παρευξείνια Τράπεζα για χρηματοδότηση επενδύσεων στην Ήπειρο

Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος επισκέφθηκε την έδρα της Διακρατικής Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης – Black Sea Trade and Development Bank («Παρευξείνια»), στη Θεσσαλονίκη.

Στα γραφεία της τράπεζας συναντήθηκε με τον επικεφαλής του τομέα Πολιτικής και Στρατηγικής Παναγιώτη Γαβρά και τα στελέχη της Παρευξείνιας Χρήστο Γεωργίου και Μαρία Φλωρίνη.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνάντησης ο Σπύρος Ριζόπουλος συζήτησε με τα στελέχη της τράπεζας τις προοπτικές ανάπτυξης και δανειοδότησης μεγάλων επενδυτικών project στην Ήπειρο.

Από την πλευρά της Παρευξείνιας εκφράστηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συμφωνήθηκε σε επόμενη φάση η συζήτηση να προχωρήσει πάνω σε εξειδικευμένα και συγκεκριμένα project.

Μετά τη συνάντηση ο Σπύρος Ριζόπουλος δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που συναντήθηκα με σοβαρά στελέχη, εξαιρετικούς τεχνοκράτες, οι οποίοι αντιλαμβάνονται πλήρως τις δυνατότητες ανάπτυξης που έχει η Ήπειρος και αντιμετωπίζουν με ενδιαφέρον τη δική τους συμβολή σε αυτές.

Η επίσκεψή μας αυτή εκτός από το τεχνοκρατικό κομμάτι, τη διερεύνηση της δυνατότητας συνεργιών, είχε και τη διάσταση της εξέτασης του τρόπου κινητοποίησης επενδυτών από τα κράτη μέλη που συμμετέχουν στην Τράπεζα.

Ως περιφερειάρχης σε αυτές τις συναντήσεις σκοπεύω να προσκαλούνται και τα 4 επιμελητήρια -ως κοινωνικοί εταίροι- για να γίνεται η σύνδεση κατ’ ευθείαν με τους επενδυτές, επαναφέροντας το θεσμικό τους ρόλο ο οποίος τόσο πολύ είχε καταστρατηγηθεί στη 10ετία διακυβέρνησης της απερχόμενης περιφερειακής αρχής.»

 

Η Black Sea Trade and Development Bank – Διακρατική Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης (Παρευξείνια) ιδρύθηκε από 11 χώρες-μέλη της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ.)

Εκτός από την Ελλάδα, στο μετοχικό της κεφάλαιο συμμετέχουν η Αλβανία, η Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, η Βουλγαρία, η Γεωργία, η Μολδαβία, η Ρουμανία, η Ρωσία, η Τουρκία και η Ουκρανία.

Στην Ελλάδα, η Τράπεζα έχει πολλαπλή δράση τόσο σε έργα τόσο του δημόσιου, όσο και σε επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα.

Δείτε Επίσης

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα

Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα για όλους εκείνους τους δικαιούχους ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments