Παρασκευή , 17 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Πανελλαδικές: Λιγότερες κατά 1.960 οι θέσεις στα ΑΕΙ φέτος

Πανελλαδικές: Λιγότερες κατά 1.960 οι θέσεις στα ΑΕΙ φέτος

Ένας στους τρεις θα μείνει εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

panelladikes

Μάχη για μια θέση στις περιζήτητες σχολές θα δώσουν φέτος οι 101.508 υποψήφιοι για τα ΑΕΙ, καθώς υπάρχει σημαντική μείωση στον αριθμό των εισακτέων και κυρίως στα Πανεπιστήμια, τόσο στα κεντρικά όσο και στα περιφερειακά.

Φέτος ο συνολικός αριθμός των εισακτέων στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα μειώθηκε κατά 1.960 θέσεις και θα εισαχθούν στα ΑΕΙ 68.345 υποψήφιοι ενώ πέρυσι είχαν εισαχθεί 70.305, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ. Από τα στοιχεία που έδωσε χτες το υπουργείο Παιδείας, φαίνεται ότι στα πανεπιστήμια οι θέσεις μειώθηκαν κατά 2.535 και στα ΤΕΙ αυξήθηκαν κατά 575. Σύμφωνα με τις χτεσινές ανακοινώσεις του υπουργείου, από αυτές τις θέσεις οι 44.200 θα δοθούν στα Πανεπιστήμια και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και οι 24.145 θέσεις στα ΤΕΙ και στις τουριστικές σχολές.

Βάσει της αναλογίας θέσεων – αριθμού υποψηφίων, προκύπτει ότι ο ένας στους τρεις (περισσότεροι από 33.000) υποψήφιους θα μείνει εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στις πανελλαδικές εξετάσεις που θα αρχίσουν στις 18 Μαΐου, θα λάβουν μέρος 101.508 υποψήφιοι, που θα «κονταροχτυπηθούν» για τις 68.345 θέσεις, οι οποίες θα διατεθούν ως εξής:

panellinies

 

panellinies2

 

panellinies3

 

panellinies4

 

panellinies5

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Χ.Ματσούκας: (ΕΤΕΠ Τομέα Υγείας του Παιδιού):Ενδιαφερόμαστε πρώτα απ’ όλα για την ασφάλεια των φοιτητών , των εργαζόμενων και των δομών-Έχουμε σαν όπλο μας το εμβόλιο.

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- “Ο κόσμος έχει κουραστεί , και οι φοιτητές και εμείς έχουμε κουραστεί στα ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of