Πέμπτη , 16 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ για τις διακοπές ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά, από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ για τις διακοπές ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά, από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

dehΑπό:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–Την Πέμπτη 29 Δεκέμβρη και ώρα 10:00π.μ. θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ για τις διακοπές ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά, από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων .Στην ανακοίνωση του ΕΚΙ αναφέρονται τα εξής;

“Η απελευθέρωση στην αγορά ενέργειας, η λειτουργία της ΔΕΗ με ιδιωτικά οικονομικά κριτήρια αλλά και οι νόμοι που ψηφίστηκαν για να μη χάνει δεκάρα από τα κέρδη του το μεγάλο κεφάλαιο, έχουν λύσει τα χέρια στην επιχείρηση να προχωρά σε διακοπές ρεύματος σε λαϊκά σπίτια. Ανθρώπινες ζωές κινδυνεύουν, ολόκληρες οικογένειες ζουν χωρίς φως και θέρμανση.

Πάνω στο ήδη πανάκριβο ρεύμα προστίθενται και τα ανταποδοτικά μέλη του Δήμου όπως και μια σειρά άλλες χρεώσεις που είναι συνδεμένες με τους λογαριασμούς, οι οποίοι κάθε χρόνο αυξάνονται (με τα επίσημα στοιχεία την περίοδο 2008-2013 είχαμε αύξηση 60%).

Οι πολυδιαφημιζόμενοι διακανονισμοί και το περίφημο κοινωνικό πρόσωπο της ΔΕΗ προϋποθέτουν την πληρωμή κάθε μήνα των λογαριασμών, πράγμα αδύνατο για τους άνεργους που κυριολεκτικά δεν έχουν 1 πιάτο φαγητό  στο τραπέζι, για τους απλήρωτους εργαζόμενους της αγοράς, για τους εργάτες που πληρώνονται με κουπόνια.

Την ίδια ώρα που τα νοικοκυριά ματώνουν, η ΔΕΗ κάνει πρόσθετες εκπτώσεις και δωράκια στους βιομήχανους, στα πλαίσια της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας.

ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος στους άνεργους και στους απλήρωτους εργαζόμενους. Να μειωθούν οι τιμές του ηλεκτρικού για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.”

Δείτε Επίσης

Χ.Ματσούκας: (ΕΤΕΠ Τομέα Υγείας του Παιδιού):Ενδιαφερόμαστε πρώτα απ’ όλα για την ασφάλεια των φοιτητών , των εργαζόμενων και των δομών-Έχουμε σαν όπλο μας το εμβόλιο.

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- “Ο κόσμος έχει κουραστεί , και οι φοιτητές και εμείς έχουμε κουραστεί στα ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of