Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Παρέμβαση του αντιδημάρχου Πωγωνίου Ν.Γαλίτση για το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στο Δελβινάκι-Η επιστολή διαμαρτυρίας των κατοίκων

Παρέμβαση του αντιδημάρχου Πωγωνίου Ν.Γαλίτση για το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στο Δελβινάκι-Η επιστολή διαμαρτυρίας των κατοίκων

DELBINAKI_POGONIΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—  Το αίτημα να παραμείνει ανοικτή για δύο τουλάχιστον μέρες  την βδομάδα η Τράπεζα Πειραιώς στο Δελβινάκι Ιωαννίνων ανάδειξε ο αντιδήμαρχος Πωγωνίου Νίκος Γαλίτσης σε παρέμβαση στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ”(Γιώργος Γκόντζος) ,στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων με αφορμή και την χτεσινή κινητοποίηση των κατοίκων ,μετά την απόφαση για οριστικό κλείσιμο της Τράπεζας.Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι στην περιοχή διαμένουν άτομα μεγάλης ηλικίας και θα αποτελεί πρόβλημα η μετακίνησή τους στα Γιάννινα ή στον Παρακάλαμο για την εξυπηρέτησή τους και υπογράμμισε πως το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται η Τράπεζα αποτελεί δωρεάν του δήμου Δελβινακίου στην τότε Αγροτική Τράπεζα.

Ακούστε την συνέντευξη και διαβάστε την επιστολή διαμαρτυρίας της Επιτροπής Κατοίκων https://www.youtube.com/watch?v=hET_BJZIb6A

  Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Προς:

Τράπεζα Πειραιώς

Αμερικής 4 Αθήνα

(υπόψιν κ. Μεγάλου Χρήστου)

Διευθύνοντος συμβούλου

Κοιν.:

1) κ. Αντώνη Γούση

(Γενικό Διευθυντή Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας,

Τράπεζας Πειραιώς)

2) κ.κ. Βουλευτές Ν. Ιωαννίνων

Θέμα: Αναστολή λειτουργίας υποκαταστήματος Τράπεζας Πειραιώς, στο Δελβινάκι.

Κύριοι,

Ζητάμε από τη  Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, να επανεξετάσει ΑΜΕΣΑ την απόφαση περί αναστολής της λειτουργίας του υποκαταστήματός της, στο ηρωικό Δελβινάκι.

Θεωρούμε πως η απόφασής σας αυτή (για την αναστολή λειτουργίας του ανωτέρω υποκαταστήματος, που σημειωτέον λειτουργεί 2 ημέρες την εβδομάδα), είναι εντελώς λανθασμένη και έχει ληφθεί, χωρίς να υπολογιστούν πολλές άλλες παράμετροι, που άπτονται της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής, αλλά και της κοινωνικής διάστασης, όσον αφορά την λειτουργία της.

Το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Δελβινάκι, τυχαίνει να είναι το μοναδικό υποκατάστημα Τράπεζας, που βρίσκεται στο παραμεθόριο – με την Αλβανία- περιοχή και εξυπηρετεί τους κατοίκους (στην πλειονότητα ηλικιωμένους!), 20 και πλέον παραμεθορίων χωριών, του πρώην Δήμου Δελβινακίου και της διευρυμένης Κοινότητας Πωγωνιανής.

Παρακαλούμε θερμά, για την ευαισθητοποίηση σας επί του θέματος και ευελπιστούμε να επανεξετάσετε και να ανακαλέσετε την απόφασή σας αυτή, για την διακοπή λειτουργίας του ως άνω καταστήματός σας, που άλλωστε στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο (ανέξοδα).

Σας ενημερώνουμε, πως το οικόπεδο για την ανέγερση του κτιρίου (Τραπεζικό Μέγαρο, το λέμε εμείς!), έχει παραχωρηθεί ΔΩΡΕΑΝ πριν από εξήντα και πλέον χρόνια στην τότε Αγροτική Τράπεζα, από τον τότε Δήμο Δελβινακίου.

Αυτό και μόνο αυτό θα πρέπει να σας προβληματίσει και να δημιουργήσει σε σας και στο Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς, την ηθική υποχρέωση, ώστε το υποκατάστημα σας στο Δελβινάκι, ΝΑ ΜΗ ΚΛΕΙΣΕΙ ΠΟΤΕ!

Τελειώνοντας, θέλουμε να συνυπολογίσετε, πως οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής Δελβινακίου – εδώ στα ακριτικά σύνορα – φυλάνε Θερμοπύλες και είναι ένας πλέον λόγος, ώστε να δείτε θετικά το δίκαιο αίτημά μας !

 

Σας ευχαριστούμε πολύ.

 

Η εξουσιοδοτημένη επιτροπή των

κατοίκων του Δελβινακίου

 

1) Γκουρομέτσιος Νικηφόρος

2) Μάγκος Μιχάλης

3) Τσώνης Γιώργος

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments