Παρασκευή , 7 Ιουνίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Παρελθόν οι φιάλες με αέριο χλώριο από το αντλιοστάσιο στην Κρύα

Παρελθόν οι φιάλες με αέριο χλώριο από το αντλιοστάσιο στην Κρύα

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Στην απομάκρυνση συνολικά επτά φιαλών γεμάτες με αέριο χλώριο από το αντλιοστάσιο της Κρύας προχώρησε σήμερα το πρωί η ΔΕΥΑ Ιωαννίνων σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρία η οποία πέραν της επιχείρησης απομάκρυνσης ανέλαβε και τη μεταφορά τους σε ειδικές εγκαταστάσεις στη Γερμανία προκειμένου να καταστραφούν.

Οι φιάλες αυτές βρίσκονταν στο χώρο του αντλιοστασίου εδώ και πάνω από 27 χρόνια καθώς μέχρι και το 1990 χρησιμοποιούνταν για την απολύμανση του νερού.

Η τεχνολογία αυτή ξεπεράστηκε αλλά οι φιάλες παρέμεναν μέχρι και σήμερα στο αντλιοστάσιο αποτελώντας μια συνεχή πηγή κινδύνου.

Για το λόγο αυτό άλλωστε αποφασίστηκε η απομάκρυνσή τους παρουσία δυνάμεων της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ η οποία συνέδραμε τη ΔΕΥΑΙ στην εύρεση της κατάλληλης εταιρίας.

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Μάκης Χρυσοστόμου που ήταν παρών στην καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης με δηλώσεις του επεσήμανε ότι η απομάκρυνση των φιαλών αποτέλεσε προτεραιότητα λόγω του υψηλού κινδύνου, εξηγώντας όμως παράλληλα τις δυσκολίες που υπήρχαν μέχρι να βρεθεί κατάλληλη εταιρία που θα αναλάμβανε όχι μόνο την απομάκρυνση αλλά και την μετέπειτα διάχειρισή τους.

«Η σημερινή διοίκηση ολοκλήρωσε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να φτάσουμε στο σημείο της απομάκρυνσης. Ήταν μια διαδικασία καθόλου εύκολη αν αναλογιστεί κανείς πως ελάχιστες εταιρίες είναι πιστοποιημένες για τη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων. Το κόστος απομάκρυνσης για τη ΔΕΥΑΙ έφτασε τα 18.000 ευρώ. Το υλικό αυτό παρέμενε επί χρόνια στις αποθήκες, με ό,τι κινδύνους μπορεί να είχε κάτι τέτοιο. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να το απομακρύνουμε και να δίνουμε οριστικό τέλος σε μία εκκρεμότητα από το παρελθόν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Μ. Χρυσοστόμου.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments