Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Παρουσίαση ακόμη 18 υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων .Σπύρος Ριζόπουλος: Η κυριαρχία Καχριμάνη τελειώνει – Ήρθε η ώρα της Ανάπτυξης, της Εργασίας και της Περιφερειακότητας

Παρουσίαση ακόμη 18 υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων .Σπύρος Ριζόπουλος: Η κυριαρχία Καχριμάνη τελειώνει – Ήρθε η ώρα της Ανάπτυξης, της Εργασίας και της Περιφερειακότητας

 

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος παρουσίασε, σήμερα Πέμπτη, ακόμη 18 υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, συμπληρώνοντας έτσι το 80% του ψηφοδελτίου των Περιφερειακών Εκλογών του Μαΐου.

Παρουσίαση ακόμη 18 υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων

Σπύρος Ριζόπουλος: Η κυριαρχία Καχριμάνη τελειώνει – Ήρθε η ώρα της Ανάπτυξης, της Εργασίας και της Περιφερειακότητας

 

 • Έκλεισε το ψηφοδέλτιο της Θεσπρωτίας
 • Έκλεισε το 80% των υποψηφίων
 • Υπεράριθμη συμμετοχή γυναικών με όρους αξιοκρατίας και πολιτικής ορθότητας
 • Σύνολο ανακοινωθέντων 40 υποψήφιοι, από τους 51% που απαιτούνται

Εισαγωγικά ο Σπύρος Ριζόπουλος τόνισε:

Στην πρώτη μας επαφή για το 2019 ευχόμαστε στους πολίτες όση υγεία και ευτυχία αντέχουν. Εύχομαι πάνω απ’ όλα ευημερία και υπομονή μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τα δεδομένα στην Ήπειρο. Το λέω και θα το ξαναλέω. Το παρελθόν ότι είχε να δώσει έδωσε και στη ζωή ό,τι δεν αλλάζει πεθαίνει. Ήρθε η ώρα της Ανάπτυξης, της Εργασίας, της Περιφερειακότητας.

Σήμερα, έχω την ευτυχία και την τιμή να ανακοινώσω επιπροσθέτως -στους 22 υποψήφιους που είχαμε ανακοινώσει στις 12 Δεκεμβρίου 2018- ακόμη 18 υποψήφιους.

Όπως ξεκαθάρισα και την πρώτη φορά, για εμάς η φράση υποψήφιοι από την κοινωνία δεν είναι μια ωραία επικοινωνιακή ατάκα -όπως επιδιώκουν να λοιδορούν οι αντίπαλοί μας, αξιοποιώντας την επαγγελματική μου επιτυχία- αλλά είναι μια ουσιαστική πολιτική πρόταση. Όπου οι επιλογές των ανθρώπων γίνονται με ποιοτικά χαρακτηριστικά με γνώμονα τη δράση τους, τις επιτυχίες τους και τους αγώνες τους σε όλους τους χώρους.

Σήμερα, σε μια στιγμή που δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε άλλο ούτε σε επίπεδο δήμων ούτε σε επίπεδο περιφέρειας, εμείς ολοκληρώνουμε το 80% του ψηφοδελτίου των Οριζόντων Ηπείρου. Σήμερα κλείνει η Θεσπρωτία.

Έχουμε την ευτυχία και την τιμή -και καμαρώνω γι’ αυτό- να έχουμε φύγει από τη στερεότυπη αντίληψη που επικρατεί για τις γυναίκες στην τοπική αυτοδιοίκηση. Σε πλήρη αντίθεση με αυτό που μου είπε ένας ιστορικός παίκτης της τοπικής αυτοδιοίκησης: «μην ανησυχείς για τις γυναίκες θα μαζέψουμε 10 -15 στο τέλος θα τις δώσουμε από ένα κατοστάρικο, έτσι κάνει ο Καχριμάνης, μην ανησυχείς».

Σήμερα αποδεικνύουμε περίτρανα ότι για εμάς όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και τους επιλέγουμε με κριτήρια αξιοκρατίας και ικανοτήτων. Γιατί δεν υπάρχει πουθενά γραμμένο ότι οι άντρες ως υποψήφιοι είναι πιο ικανοί από τις γυναίκες. Τουλάχιστον στο δικό μου λεξιλόγιο. Και εάν θέλετε είναι ένα από τα ζητήματα τα οποία έμαθα στην προϋπηρεσία μου, όπως ακριβώς τη βίωσα επαγγελματικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Διότι η έλλειψη πολιτικής ορθότητας στο ελληνικό πολιτικό σύστημα θεωρώ ότι είναι και μία από τις μεγαλύτερες αιτίες του προβλήματός του.

Η συμμετοχή είναι υψηλή, είναι σημαντική. Είμαι περήφανος για τους ανθρώπους που δέχθηκαν να δώσουν τη μάχη αυτή. Και είμαι πάνω απ’ όλα περήφανος που έχουν αντισταθεί σε όλες τις πιέσεις και τις απειλές.

Ένα είναι σίγουρο και θα το πω για πρώτη φορά. Στις ερχόμενες εκλογές, η κυριαρχία Καχριμάνη τελειώνει. Η συμμετοχή μας στο περιφερειακό συμβούλιο, από οποιαδήποτε θέση, αλλάζει τα δεδομένα. Το ενός ανδρός αρχή πεθαίνει. Η ανάσα μας, απ’ οποιαδήποτε θέση, θα είναι διακριτή και το σύστημα της τοπικής διαπλοκής που δίνει τη τελευταία της μάχη τελειώνει. Θα είμαστε παντού. Θα είμαστε δημιουργικά, θα είμαστε καταγγελτικά.

Συνεπώς, όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι τα πολιτικά δεδομένα στην Ήπειρο, αλλάζουν μετά τις εκλογές. Και έχουν αλλάξει ήδη.

Ανακοινώνω λοιπόν χωρίς περισσότερα λόγια τα ονόματα των υποψηφίων.

 

Νομός Άρτας

 1. Κίτσου Ελένη, Δικηγόρος
 2. Ντάλας Γιάννης, Αγρότης
 3. Χρήστου Αποστόλης, Πυροσβέστης

 

Νομός Θεσπρωτίας

 1. Ανυφαντής Σπύρος, Ιδιωτικός Υπάλληλος
 2. Κοτσώνη Αλέκα, Πρόεδρος Κέντρου Πρόληψης Αριάδνη- Εκπαιδευτικός
 3. Κυβράνογλου Βασιλική, Ελεύθερη Επαγγελματίας
 4. Τάτση Μάγδα, Ιατρός

 

Νομός Ιωαννίνων

 1. Βούρδα Δήμητρα, Διαφημίστρια
 2. Γούσια Ειρήνη, Εκπαιδευτικός, Ιδιοκτήτρια Κέντρου Εκγύμνασης εγκεφάλου
 3. Καϊάφα Κωνσταντίνα, Συνταξιούχος
 4. Καραμποίκης Σπύρος, Αστυνομικός
 5. Κίτσιου Ελένη, Ελεύθερη Επαγγελματίας
 6. Κράμπη Χριστίνα, Νηπιαγωγός
 7. Στράτης Σπύρος, Ελεύθερος Επαγγελματίας
 8. Χρήστου Σοφία, Ιδιωτική Υπάλληλος

 

Νομός Πρεβέζης

 1. Βάσση Γιούλη, Αρτοποιός
 2. Παπατσίμπας Αλέξανδρος, Οικονομολόγος-Επενδυτικός Σύμβουλος
 3. Ρίζος Αχιλλέας, Υποστράτηγος Ε.Α.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments