Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Παρουσιάζεται ο νέος πεζοπορικός οδηγός του Άρη Λεονταρίτη «Walking and Trekking in Zagori»

Παρουσιάζεται ο νέος πεζοπορικός οδηγός του Άρη Λεονταρίτη «Walking and Trekking in Zagori»

Στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης 13 Αυγούστου θα παρουσιαστεί στο Δημαρχείο Ζαγορίου (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) στους Ασπραγγέλους, ο νέος πεζοπορικός οδηγός «Walking and Trekking in Zagori» του Άρη Λεονταρίτη. Ο οδηγός περιλαμβάνει μια επιλογή 33 συναρπαστικών πεζοπορικών διαδρομών μέσα από τα παρθένα δάση, τα άγρια βουνά, τα απόκρημνα φαράγγια και τα μοναδικά χωριά και γεφύρια του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου που αναδεικνύουν την ομορφιά και την ποικιλομορφία της περιοχής.

Μοιρασμένες σε πέντε γεωγραφικές ενότητες (Κεντρικό Ζαγόρι, Φαράγγι του Βίκου, Όρος Τύμφη, Κόνιτσα – Σμόλικας και Βάλια Κάλντα – Μέτσοβο), οι διαδρομές κυμαίνονται από απλούς και σύντομους περιπάτους μέχρι απαιτητικές ορεινές διασχίσεις καλύπτοντας τις φιλοδοξίες και τις δυνατότητες των περισσότερων.

Εκτός από λεπτομερείς περιγραφές, τα σημεία ενδιαφέροντος και τους χάρτες των διαδρομών, στην εισαγωγή περιλαμβάνονται και πληροφορίες για την πλούσια ιστορία, την αρχιτεκτονική, τη γεωλογία, την άγρια ζωή και τα φυτά του τόπου καθώς και ότι αφορά πρακτικά ζητήματα για την περιήγηση του επισκέπτη στην περιοχή.

Συνολικά, το βιβλίο Walking and Trekking in Zagori του Άρη Λεονταρίτη είναι ένα εξαιρετικό βοήθημα για όσους θέλουν να εξερευνήσουν και να «ξεκλειδώσουν» τα μυστικά αυτής της πανέμορφης ορεινής περιοχής της Ελλάδας.

Δείτε Επίσης

Ο.Βλαχονικολός-Όταν σωπαίνουμε μεγαλώνει στα Πανεπιστήμια το τέρας του αυταρχισμού

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- Τις στιγμές της επίθεσης εναντίον του εντός του Πανεπιστημίου,τις απόψεις του για αρνητικά ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of