Τετάρτη , 30 Σεπτεμβρίου 2020
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ:Προβληματισμός και ανησυχία για το θέμα του οδικού άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά

ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ:Προβληματισμός και ανησυχία για το θέμα του οδικού άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά

logo-pedΑπό:Γιώργος Γκόντζος

Σε ψήφισμά του το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου για το θέμα της κατασκευής του οδικού άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά τονίζει πως  “οι τελευταίες εξελίξεις που θέτουν ουσιαστικά εκτός χρηματοδότησης το εν λόγω έργο, μας δημιουργούν έντονο προβληματισμό και ανησυχία”

  ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου στη συνεδρίασή του στις 29/12/2015 συζήτησε το φλέγον θέμα που προέκυψε με την κατασκευή του οδικού άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά.

Οι τελευταίες εξελίξεις που θέτουν ουσιαστικά εκτός χρηματοδότησης το εν λόγω έργο, μας δημιουργούν έντονο προβληματισμό και ανησυχία καθώς για άλλη μια φορά η Ήπειρος αποτελεί την «Ιφιγένεια» των κεντρικών πολιτικών επιλογών.

Βιώνουμε ως Ηπειρώτες,την κρίση με έντονες συνέπειες για την επιχειρηματικότητα, τον τουρισμό, την αγροτική μας παραγωγή, με τα αποτελέσματα να αποτυπώνονται στους δείκτες ανάπτυξης οι οποίοι μας κατατάσσουν στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των Περιφερειών τόσο της χώραςόσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο οδικός άξονας Ιωάννινα – Κακαβιάμαζί με την Ιόνια και την Εγνατία οδό καθώς και τον Ε65 αποτελούν έργα πνοής τα οποία θα βγάλουν την Ήπειρο από την οδική απομόνωση και θα ενισχύσουν την προσπάθεια όλων μας για την ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής.

Με δεδομένο ότι ο συγκεκριμένος οδικός άξονας, είναι το μοναδικό τμήμα του βασικού κορμού του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών, που βρίσκεται εκτός χρηματοδότησης, θα πρέπει όλοι να αγωνιστούμε συλλογικά ώστε το έργο να ενταχθεί στον κατάλογο των μεγάλων έργωντου τομεακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Στα προβλήματα δεν περισσεύει κανείς, γι αυτό ας πάψουν οι όποιες μεμψιμοιρίες και ας συστρατευτούμε στον κοινόστόχο που δεν πρέπει να είναι άλλος από τη διεκδίκηση των όσων δικαιούται η Ήπειρος και οι Ηπειρώτες που τόσα έχουν προσφέρει στη χώρα.

Δείτε Επίσης

Κέντρο για το Παιδί στις παλιές εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Νεομάρτυς Γεώργιος

Μία από τις κεντρικές προεκλογικές δεσμεύσεις της σημερινής δημοτικής αρχής γίνεται πράξη. Ο λόγος για ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of