Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Πλήρως λειτουργική και στελεχωμένη η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Ιωαννιτών

Πλήρως λειτουργική και στελεχωμένη η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Ιωαννιτών

Τα πέντε νέα μέλη της Δημοτικής Αστυνομίας που επέστρεψαν στο Δήμο Ιωαννιτών κάνοντας χρήση του σχετικού νόμου που επέτρεπε σε πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς οι οποίοι μετατάχθηκαν μετά την κατάργηση της υπηρεσίας τους στα καταστήματα κράτησης, να μεταταχθούν και πάλι σε υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνομίας, υποδέχτηκε χθες ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι η ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας είναι μια αναγκαιότητα καθώς υπάρχει πεδίο δράσης με πολλές αρμοδιότητες, δεν υπήρχε όμως το ανάλογο ανθρώπινο δυναμικό.

Για το λόγο αυτό άλλωστε φρόντισε από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της να επανασυστήσει τη Δημοτική Αστυνομία, κάτι που δεν έγινε σε όλους τους Δήμους, φροντίζοντας για την ενίσχυσή της με προσωπικό.

Απόδειξη ο διπλασιασμός του δυναμικού της, καθώς το 2015, όταν και λειτούργησε ξανά, είχε 7 άτομα προσωπικό και σήμερα βρίσκεται με 14, ενώ εκκρεμεί και η επιστροφή ενός ακόμα υπαλλήλου.

Να σημειωθεί ότι σημαντικό ρόλο στην άμεση επιστροφή των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών έπαιξε και η πρόβλεψη της Δημοτικής Αρχής να ενσωματώσει τη μισθοδοσία τους στον προϋπολογισμό του 2019, διότι, χωρίς αυτή, ήταν αδύνατον να επανέλθουν.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί η απόφασή μας να επανασυστήσουμε τη Δημοτική Αστυνομία αποδείχτηκε πέρα για πέρα σωστή. Γνωρίζω ότι το προηγούμενο διάστημα η υπηρεσία ήταν υποστελεχωμένη και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της ειδικά σε ότι αφορά την ποιότητα του αστικού τοπίου. Σήμερα με την υποδοχή των πέντε νέων υπαλλήλων και την προσθήκη ενός ακόμα που αναμένεται άμεσα είμαστε σε θέση να παραδώσουμε κυρίως στους πολίτες αλλά και στην επόμενη Δημοτική Αρχή μια πλήρως λειτουργική υπηρεσία, επιφορτισμένη με πολλές αρμοδιότητες. Εύχομαι στο μέλλον η Δημοτική Αστυνομία να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο αλλά είμαι σίγουρος ότι πλέον έχει το κατάλληλο προσωπικό για να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της», δήλωσε ο κ. Μπέγκας, προσθέτοντας ότι μια καλά στελεχωμένη Δημοτική Αστυνομία είναι απαραίτητη για την επόμενη μέρα του Δήμου καθώς είναι αυτή που θα επιφορτιστεί και με τη σωστή λειτουργία των έξυπνων συστημάτων που θα εγκατασταθούν στο πλαίσιο των δράσεων που έχει ήδη προγραμματίσει η Δημοτική Αρχή και που η νέα Διοίκηση του Δήμου έχει την ευθύνη να υλοποιηθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Η νομική υπηρεσία

Κλείνοντας τις δηλώσεις του, ο Δήμαρχος θύμισε ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή κατάφερε στη διάρκεια της θητείας της να συγκροτήσει δύο νευραλγικές υπηρεσίες που δεν υπήρχαν όταν ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου.

Η μία είναι αυτή της Δημοτικής Αστυνομίας και η άλλη αφορά μια πλήρως οργανωμένη Νομική Υπηρεσία με δύο μόνιμους δικηγόρους οι οποίοι συνεπικουρούνται από ασκούμενους.

«Δώσαμε δύο δύσκολες μάχες για να συγκροτήσουμε δύο νευραλγικές υπηρεσίες για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Ιωαννιτών. Είμαι ευτυχής γιατί το κατορθώσαμε και έχουμε πλέον στη διάθεσή μας δύο απαραίτητες για την λειτουργία του Δήμου και την εξυπηρέτηση των πολιτών δομές», κατέληξε ο κ. Μπέγκας.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments