Δευτέρα , 10 Ιουνίου 2024
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / Πολιτικές εκδηλώσεις 4,5 και 6 Μάρτη  της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλη τη Ήπειρο

Πολιτικές εκδηλώσεις 4,5 και 6 Μάρτη  της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλη τη Ήπειρο

103466Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Κλιμάκιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με επικεφαλής τον Δραγανίγο Αντώνη (μέλος της  Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) θα περιοδεύσει στις 4,5 και 6 Μάρτη στην Ήπειρο. Πιο συγκεκριμένα το Σαββάτο 4/3 στις 11 π.μ η τοπική επιτροπή Άρτας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ διοργανώνει συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ σε αίθουσα του ξενοδοχείου Κρόνος και την ίδια μέρα στις 19:30  η τοπική επιτροπή Πρέβεζας  διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, με θέμα :«Νέο μνημόνιο διαρκείας. Ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης ΕΕ – ΔΝΤ. Η πολιτική πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ». Την Κυριακή 5/3 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στις 7 μ.μ στην Ηγουμενίτσα στην αίθουσα Πάνθεον από την τοπική επιτροπή Θεσπρωτίας. Τη Δευτέρα 6/3 το πρωί θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση σε χώρους δουλειάς των Ιωαννίνων και το απόγευμα στις 19:00 στη « Στοά Σάρκα» (2ο όροφο) η τοπική επιτροπή Ιωαννίνων θα πραγματοποιήσει πολιτική συγκέντρωση με το ίδιο θέμα.

Το δελτίο Τύπου των τοπικών επιτροπών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρει:

«Ζούμε σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από  ένα ρευστό διεθνές περιβάλλον, που ο πόλεμος και οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί απειλούν κάθε στιγμή την ειρήνη στην περιοχή μας. Εννέα χρόνια καπιταλιστική κρίση και βάρβαρη επίθεση στις ζωές μας.

Δύο χρόνια διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δύο ακόμη χρόνια μνημονιακής αφαίμαξης, ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας, περικοπών μισθών και εξαφάνισης των συντάξεων, πλειστηριασμών και  φοροαρπαγής. Σ’ αυτά τα δύο χρόνια, η κυβέρνηση,  στήριξε ακόμη περισσότερο τους τραπεζίτες και δε δίστασε να κάνει  ακόμη και συμφωνίες ενίσχυσης του ιμπεριαλιστικού άξονα ΗΠΑ – Ισραήλ, βάζοντας τη χώρα μας μια ώρα νωρίτερα «στο μάτι του κυκλώνα», ενώ επιχειρεί να περάσει  την περίφημη δεύτερη αξιολόγηση πάνω από τα όποια υπολείμματα των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει.
Είναι σίγουρο πως η εργαζόμενη πλειοψηφία και η νεολαία δεν έχει τίποτα να περιμένει από αυτήν την κυβέρνηση. Δεν έχει να περιμένει επίσης τίποτε και από οποιαδήποτε άλλη κυβερνητική λύση των υπόλοιπων αστικών κομμάτων που διαγκωνίζονται μαζί της για το ποιος θα εφαρμόσει καλύτερα τις βάρβαρες πολιτικές της λιτότητας.

Κρίσιμο ζητούμενο η διαμόρφωση εναλλακτικής λύσης σε ρήξη με την πολιτική του κεφαλαίου , της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Κρίσιμο ζητούμενο η συσπείρωση των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που επιδιώκουν την ανατροπή αυτής της επίθεσης , την απελευθέρωση της εργατικής τάξης και του λαού από τη μέγγενη των ευρωμνημονίων και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και  την ανεξαρτησία από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς .
Διάλογος για κοινό βηματισμό και πολιτική συνεργασία των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής , αντιιμπεριαλιστικής , αντιΕΕ Αριστεράς και των δυνάμεων που κινούνται ενάντια στη λογική του συμβιβασμού και της διαχείρισης του συστήματος.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ διοργανώνει ανοιχτές πολιτικές εκδηλώσεις σε όλη την Ήπειρο στις οποίες θα παρουσιάσει την πολιτική της πρόταση. Σας καλούμε να τις παρακολουθήσετε και να πάρετε μέρος στις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν».

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments