Σάββατο , 18 Μαΐου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Πορτραίτα και φωτογραφίες των Ευεργετών στο γραφείο του Τμήματος Κληροδοτημάτων

Πορτραίτα και φωτογραφίες των Ευεργετών στο γραφείο του Τμήματος Κληροδοτημάτων

Τα πορτραίτα και οι φωτογραφίες των Ευεργετών και Δωρητών του Δήμου Ιωαννιτών κοσμούν πλέον το γραφείο του Τμήματος Κληροδοτημάτων.

Η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Γεωργία Γιώτη, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης που διοργάνωσε το προηγούμενο διάστημα αναζήτησε τα πορτραίτα και τις φωτογραφίες των Ευεργετών του Δήμου όχι μόνο για τις ανάγκες των παρουσιάσεων αλλά γιατί αποτελεί υποχρέωση όλων μας να γνωρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι κληροδότησαν τις περιουσίες τους για το κοινό καλό.

Ήταν μια δύσκολη αναζήτηση. Μια δουλειά κοπιαστική, επίπονη και επίμονη. Το αποτέλεσμα όμως μας ανταμείβει. Αναμέναμε τη φωτογραφία από τη διαθέτιδα Αγλαία Χαραλάμπους καθώς έχουμε εντοπίσει μια συγγενή της στη Λευκάδα ούτως ώστε να συμπεριληφθεί και αυτή. Για εμάς είναι σημαντική η ταύτιση του ονόματος με το πρόσωπο, γιατί μέχρι σήμερα τα ονόματα αυτών των ανθρώπων μπορεί να ήταν γνωστά στο ευρύ κοινό, αλλά παρέμεναν άγνωστοι φυσιογνωμικά στους γιαννιώτες άνθρωποι που έζησαν ανάμεσά μας», σημειώνει η κ. Γιώτη.

 

 

Εξάλλου, το τμήμα Κληροδοτημάτων συνεχίζει τη δράση του και σε άλλους τομείς.

Ένα άγνωστο Κληροδότημα στην καρδιά της πόλης, το Κληροδότημα Δημητρίου και Χαρίκλειας Κωσταδήμα, άλλαξε όψη μετά από παρεμβάσεις ελαιοχρωματισμού.

Το ισόγειο μισθώνεται ενώ στον πρώτο όροφο φιλοξενείται ο Πατριωτικός Σύνδεσμος Καλαρρυτών  “Η Πίνδος”

Επίσης στην Οικία Καλούδη αντικαταστάθηκε η εξωτερική πόρτα καθώς η είσοδος είχε παραβιαστεί και βανδαλιστεί στο παρελθόν αρκετές φορές.

Τέλος εργασίες ευπρεπισμού και καλλωπισμού έγιναν και στην οικία Τζαβέλα, ειδικά στην αυλή του σπιτιού.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments